La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha participat en l'acte de constitució de la comissió gestora de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, on ha recordat que “des del Govern de la Generalitat defensem i hem defensat sempre l'autonomia local”. Amb la constitució de l’EMD de L’Estartit, al Baix Empordà, i l’EMD de Sant Miquel de Balenyà, a Osona, n’hi ha 65 EMDs a Catalunya
La vicepresidenta durant els parlaments després de la constitució de la comissió gestora de l'EMD de l'Estartit
La vicepresidenta durant els parlaments després de la constitució de la comissió gestora de l'EMD de l'Estartit
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha participat en l’acte de constitució de la comissió gestora de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit, on ha recordat que “des del Govern de la Generalitat defensem i hem defensat sempre l’autonomia local”. Durant els parlaments, la vicepresidenta ha refermat l’aposta del Departament de Governació a favor de l’existència de les entitats municipals descentralitzades com a estructures locals més properes: “avui és un exercici també d’autonomia local, i d’atansar la política i la presa de decisions el màxim possible a la gent”.
 
L’acte ha comptat amb la participació de la presidenta del Consell Municipal de l’Estartit, Sílvia Comas, que ha estat elegida presidenta de la comissió gestora de l’EMD de l’Estartit; l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Marc Prat, i la directora territorial de Governació, M. Assumpció Rodríguez.
 
Després de l’acte de constitució de la primera comissió gestora de l’EMD de l’Estartit, la vicepresidenta ha signat en el Llibre d’Honor i ha visitat les instal·lacions de les oficines de l’EMD a la planta baixa del Consell Municipal de l’Estartit.
 
D'altra banda, el director general d’Administració Local, Jordi Souto, ha participat en l’acte de constitució de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà, a Osona, i ha afirmat que “estem absolutament convençuts que els models descentralitzats, que la gestió de proximitat, fan que la gent pugui implicar-se molt més en la presa de decisions i fan, per tant, que allò acabi sent molt més eficient i més barat en contra del que moltes vegades es presumeix“.
 
Amb la constitució de l’EMD de L’Estartit, al Baix Empordà, i l’EMD de Sant Miquel de Balenyà, a Osona, aquests nuclis aconsegueixen més autonomia respecte al municipi al qual pertanyen, Torroella de Montgrí i Seva, respectivament. Actualment n’hi ha 65 EMDs a Catalunya.