El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, va signar, ahir dilluns, un acord de col·laboració amb la Fundació Privada Agromediterrània i l'Associació Catalana de Fabricants de Pinso (ASFAC), i per a l’organització del circuit d’assaigs d’aptitud ASFAC-LAB.
ASFAC realitza la programació d’exercicis del circuit d’assaig d’aptitud ASFAC-LAB, eina d’assegurament de qualitat dels laboratoris d’anàlisi de pinsos, d’acord amb els objectius dels seus associats.
Aquests exercicis es canalitzen a través del grup de treball d’ASFAC-LAB i de manera coordinada amb el DAAM, mitjançant el Laboratori Agroalimentari que participa en el grup de treball proporcionant assessorament tècnic, fruit de la dilatada experiència del Laboratori Agroalimentari en el control oficial de pinsos i matèries primeres, del seu treball com a Laboratori estatal de Referència d’autorització d’additius per a alimentació animal, i en qualitat de Laboratori acreditat conforme als requeriments de la norma ISO 17025 amb una àmplia oferta de determinacions acreditades en aquest camp.
Aquest acord és un exemple de col·laboració pública-privada que sens dubte contribuirà a la qualitat del sector de fabricació de pinsos a Catalunya i en conseqüència a la millora de la qualitat de la producció càrnia.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
1