·        El conseller d’Interior  ha assistit a l’acte de presentació d’una oficina conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana al districte de Ciutat Vella de Barcelona
foto
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, juntament amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han presentat una oficina conjunta dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona. L’equipament, situat al districte de Ciutat Vella, serà la primera oficina conjunta que compartiran el Cos de Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana  a la ciutat de Barcelona.
 
Espadaler ha explicat que la col.laboració entre els dos cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i Guardia Urbana, fa temps que es practica a la ciutat  i és un model que produeix èxits ”la seguretat ha estat, és i seguirà sent un repte entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona i volem seguir col.laborant al servei de la ciutadania”.
 
El conseller d’interior ha posat en valor els bons resultats d’aquesta coordinació com per exemple el “dispositiu xarxa“ al metro de Barcelona; “la proximitat és clau” ha afegit. Espadaler també ha detallat que des del 2009 fins ara, el 65% de les denúncies a Barcelona han estat tramitades pels Mossos d’Esquadra i el 35% per la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
El nou equipament, adquirit per l’Ajuntament de Barcelona, permetrà atendre peticions, consultes i denúncies adreçades als dos cossos de policia. Tot i que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana depenen de dues administracions diferents, es pretèn actuar coordinadament, bo i respectant les competències de cadascuna, com ja ho venen fent els dos cossos en els darrers anys, en què s’han potenciat les patrulles mixtes i s’han aconseguit disminuir els fets delictius a tots els districtes de la ciutat.