El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) ha aplegat al Parlament de Catalunya un centenar de persones de diverses religions per celebrar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional promulgada per Nacions Unides.
Parlament
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, els ha demanat que no deixin de treballar per mantenir la convivència i enfortir la cohesió social, i al GTER que continuï sent “l’aixopluc que eviti una societat dividida per motius religiosos”.
 
A més de la presidenta, han intervingut l’actual president del GTER, Guillem Correa, el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i el director del Comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia Clavel. També han assistit el secretari primer, Pere Navarro, els diputats Maurici Lucena (PSC), Fernando Sánchez (PPC) i Glòria Renom (CiU), així com els representants de les diverses confessions que integren el GTER, que han expressat el seu compromís per continuar afavorint la convivència ciutadana.
 
10 anys
Ja fa més de deu anys que el GTER treballa per l’harmonia, l’entesa i la col·laboració entre religions. L’esdeveniment d’avui ha representat alhora la cloenda del seguit d’actes programats per celebrar el seu 10è aniversari, que es van iniciar el passat mes de juliol al Palau de la Generalitat amb un acte central de celebració en què van participar el president i la vicepresidenta del Govern, Artur Mas i Joana Ortega, respectivament.
 
El GTER és avui a Europa una referència com a entitat pionera a la península ibèrica, integrada per representants d’institucions interreligioses que fan del seu diàleg interreligiós la base d’una pedagogia abocada a l’acció. En formen part  l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, mitjançant el Consell Interreligiós, també s'integren altres religions presents a casa nostra.
 
La primera App interreligiosa
En aquest acte al Parlament, el GTER ha aprofitat per presentar oficialment la primera aplicació (App) de diàleg Interreligiós que existeix a Europa. La nova aplicació GTER, gratuïta i accessible des del mòbil, permet resseguir l’actualitat de la programació de les activitats interreligioses de caràcter públic que tenen lloc a Catalunya.