Moment de la presentació del Pla Estratègic del Port de Barcelona

 

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat ha presidit la presentació del nou Pla Estratègic del Port de Barcelona 2015-2020
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reivindicat avui la necessitat que el Port de Barcelona tingui més llibertat d’acció i d’autonomia i no estigui subjecte a l’intervencionisme de l’Estat. Vila s’ha mostrat convençut que el Port té clar que la seva competitivitat es basa en tenir autonomia d’acció, capacitat de partenariat públic-privat, “capacitat, en definitiva, de competir, en llibertat, sense llasts i sense càrregues ni intervencionisme d’altres entorns menys competitius que segurament no sempre han fet bé la feina”.
 
El conseller ha manifestat que “Catalunya és la gran abanderada de la liberalització de les infraestructures, que és la clau de la sortida de la recessió econòmica”. En aquest sentit, ha reclamat a l’Estat que no freni la llibertat de competència entre ports i s’abstingui de promoure mesures recentralitzadores que acabin perjudicant el paper del Port de Barcelona com a tractor de l’economia catalana. El conseller també ha exigit al Ministeri de Foment que compleixi els seus compromisos d’inversió en els accessos al recinte perquè “ningú entendria que les obres de connectivitat ferroviària no comencessin el 2015. La Generalitat i el Port hem fet la nostra feina i ara cal que Foment la remati”.
 
El conseller ha presidit aquest matí la presentació del nou Pla Estratègic del Port de Barcelona, que ha anat a càrrec del president de l’organisme, Sixte Cambra. El Pla té com a eixos bàsics el creixement del tràfic, l’àrea d’influència i diferents ampliacions, la sostenibilitat i la competitivitat. Aquest Pla marca els objectius per esdevenir el principal centre de distribució euroregional de la Mediterrània, incrementant els tràfics al servei del creixement econòmic de l’entorn.
 
Per a Vila, “cal tenir ambició, amb una visió absolutament planetària, que ens ha de servir per fer qualsevol plantejament, convençuts que les nostres actuacions poden tenir una repercussió a nivell internacional”.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1038

Foto

Foto
JPG | 1227