La Secretaria d’Universitats i Recerca, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), comptarà amb un estand propi en la segona edició del Congrés internacional d’ocupació i orientació professional JOBarcelona, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer al Palau de Congressos de Catalunya. La iniciativa té com a objectiu principal promocionar l’ocupació juvenil i està dirigida a universitaris a partir del tercer curs de carrera i a titulats junior. Els universitaris participants es podran entrevistar directament amb els directors de recursos humans de 100 empreses i accedir a ofertes de pràctiques i de feina.
 
A l’estand del CIC es donaran a conèixer el Pla de Doctorats Industrials (Pla DI), la Xarxa Universitària per a l’Ocupació i s’informarà, de forma complementària, dels màsters universitaris. El Pla DI –que en dues edicions ja compta amb 150 projectes amb el suport de 120 empreses i de les universitats catalanes– té com a objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, captar talent i formar doctors i doctores per a les empreses dins de projectes d’R+D+I.
 
Les universitats de Catalunya, mitjançant la Xarxa Universitària per a l’Ocupació, ofereixen un espai d’orientació, suport i assessorament professional als estudiants per facilitar-los la transició al món laboral i la inserció professional, a través d’empreses i institucions que busquen en la universitat els professionals i el talent més adients per a les seves empreses.
 
El dilluns 16 a les 19:15h, la Secretaria d’Universitats i Recerca també ha organitzat una conferència sota el títol Pla DI per a empreses: accedir al talent innovador en col·laboració amb les universitats, que comptarà amb el testimoni  de Maria Salamero, directora d’Aqualogy Coneixement (Grup Agbar), empresa que participa en el pla impulsat pel Govern amb diversos projectes. Així mateix, l'equip del pla aclarirà qualsevol dubte que puguin tenir els assistents a la conferència.
 
A la primera edició de JOBarcelona hi van assistir 14.000 participants i 85 empreses. En el congrés d’enguany es preveuen 100 empreses, 450 experts en l’àmbit dels recursos humans, 20.000 estudiants i es calcula que s’oferiran unes 2.000 oportunitats professionals per als joves universitaris. A més, s’hi faran 90 conferències i 100 tallers formatius i d’orientació professional.

1  

Fitxers adjunts

JOBarcelona

JOBarcelona
PDF | 42