El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, va participar ahir, a Barcelona, en el Seminari de Recerca en apicultura, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària del DAAM, emmarcat com a acció del Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya, dins del cicle de seminaris tècnics ‘Matins d’Innovació Agroalimentària’ del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament.
La taula sectorial de la mel va acordar impulsar aquest seminari com a instrument per al foment de la innovació del sector de la mel a Catalunya.
Els seminaris tècnics ‘Matins d’innovació agroalimentària’ són un espai de trobada entre els agents d’un àmbit o sector concret, amb la finalitat de conèixer, orientar i definir activitats de recerca, innovació i transferència de coneixement. I per a fer-ho, es compta amb la participació dels diferents agents que integren la cadena, des dels que intervenen en la fase de producció fins a la transformació i distribució i els que fan recerca i transferència en aquest àmbit.
Aquest seminari de recerca en apicultura va comptar amb 80 persones inscrites i hi va assistir la responsable de programes de l’Institut Basc d’Investigació i Desenvolupament Agrari (Neiker-Tecnalia), Eva Ugarte.
El seminari va començar amb l’exposició de les línies de recerca en l’àmbit català per part dels centres d’investigació que desenvolupen part de la seva activitat en relació al sector apícola com són la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, i el Centre de Recerca i Innovació de Catalunya (Ateknea).
Seguidament, es va donar pas a la participació dels representants d’organitzacions professionals, agrupacions de productors agraris, empreses del sector apícola, i tècnics i veterinaris, els quals hi van exposar les principals necessitats per part del sector, en l’àmbit de la recerca i de la transferència de coneixement.
La jornada va finalitzar amb un debat obert, amb la participació dels assistents, durant el qual es va recollir les propostes de millora per al sector i punts de vista diversos.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
1