• Comença el termini  de sol·licituds per aquest any, que estableix 8 línies d’ajuts per a diverses modalitats de projectes organitzats.
El Departament de Cultura destinarà aquest any un 27,27 per cent més que l’any passat als ajuts per a federacions de cultura popular. Així, es passarà de 550.000 € a un volum de subvencions de 700.000 € per a aquesta  línia específica de subvencions. 
 
El Departament de Cultura ja ha obert el termini de recollida de sol·licituds de subvencions per a activitats que es realitzin en l’àmbit de la cultura popular i del patrimoni etnològic de Catalunya i la convocatòria d’enguany consolida la línia específica destinada a federacions per tal que el paper aglutinador i mancomunador que suposa l’activitat d’aquestes entitat es vegi reforçat.
 
A més, les federacions i les entitats que gestionen directament un equipament en aquesta convocatòria poden imputar a l’activitat subvencionada costos generals o indirectes, amb un límit del 30% del cost total del projecte. La present convocatòria permet que, en les sol·licituds, es pugui comptabilitzar les contribucions en espècie com a part del projecte per al que es demani l’ajut.
 
El termini per a sol·licitar aquests ajuts estarà obert fins el pròxim 23 de febrer. La tramitació de les sol·licituds s'ha de fer per la via telemàtica a l’adreça:
 
Per a la concessió de les subvencions d’aquest 2015, també es valorarà la programació d’activitats que estiguin vinculades directament amb la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural,  que el Govern va declarar el passat mes de maig celebrar anualment. Aquesta jornada se celebrarà el 4 de juny amb la voluntat de  fer més visible la tasca que realitzen les associacions i fundacions culturals del nostre país i així facilitar un major coneixement de les seves activitats i dels equipaments culturals que gestionen.
 
La convocatòria de subvencions a iniciatives en l’àmbit de la cultura popular i tradicional i del patrimoni etnològic per a l’any actual estableix 8 línies d’ajuts per a diverses modalitats de projectes organitzats.