·        L’empresa catalana, que fabrica imants per a l’automoció, l’electrònica i el sector industrial, es traslladarà de Mollet del Vallès a Ripollet a finals del 2016.
 
·        IMA ha rebut el suport de la Generalitat a través del programa Expansiona’t d’ACCIÓ, que els ha permès augmentar les exportacions en un 60%.
 
·        L’empresa ha tancat el 2014 amb una facturació de 7,1 M€ i preveu créixer fins als 10M€ en els pròxims tres anys.
 
L’empresa catalana IMA, fabricant de productes magnètics per a l’automoció, l’electrònica i el sector industrial, ha invertit 3M€ en la posada en marxa d’una nova planta a Ripollet amb l’objectiu de triplicar la producció actual. IMA, que actualment té la seu a Mollet del Vallès,  traslladarà part de la producció a finals del 2016 a les noves instal·lacions, que tenen una superfície de 5.000 m².
 
L’empresa ha rebut el suport de la Generalitat a través del programa Expansiona’t d’ACCIÓ, que els ha permès augmentar les exportacions en un 60%. Segons Carlos Cabral, director comercial, “el programa ens ha ajudat a fer una reorganització comercial i a utilitzar eines de màrqueting digital per cercar nous clients”. Cabral afegeix que “per a nosaltres, l’Expansiona’t ha significat reforçar i sobretot millorar la nostra professionalitat”.
 
Fundada el 1989, IMA ha tancat el 2014 amb una xifra de negoci de 7,1 M€.  L’empresa treballa amb un pla estratègic amb l’objectiu de créixer fins als 10M€ l’any 2018, així com de potenciar la fabricació de productes per a la indústria de l’automòbil. Aquest sector suma ara el 25% de la facturació i IMA preveu incrementar-lo fins al 40% en els pròxims tres anys.
 
Actualment, IMA és el major fabricant d’imants a l’Estat espanyol i compta amb filials productives a la Xina i a Itàlia i amb delegacions comercials a França. Exporta el 50% del volum de negoci a més de 60 països. Alemanya i França concentren més del 60% del total de vendes a l’exterior.