• Irene Rigau ha inaugurat l’edifici del futur institut La Valira de la Seu d’Urgell
foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha animat aquesta tarda els pares a implicar-se en tots els anys d’escolarització dels seus fills. La consellera ha comparat el centre educatiu amb un pont, i ha demanat als pares que “aquesta paciència i acompanyament ha de ser sempre al llarg del pont, tant quan són petits com quan siguin grans. Jo us animo que no abandoneu aquesta funció de seguiment de l’escolarització, perquè tant es bona de petit com a l’adolescència”. Rigau ho ha afirmat durant la inauguració, conjuntament amb l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, l’edifici del futur institut La Valira de la Seu d’Urgell, que actualment està ocupat per l’escola La Valira.
 
L’escola La Valira ha començat aquest setembre les classes en el nou edifici, i a partir del curs que ve 2015-2016, el centre es transformarà progressivament en un institut per donar resposta a les necessitats d’escolarització del municipi, amb dos grups de primer d’ESO.
 
Rigau ha destacat que “aquesta escola té una gran vida pedagògica, té uns bons fonaments, per tant pot créixer bé. Tindrà una magnífica oportunitat de coordinar-se amb la secundària, per tant també serà un projecte molt interessant per part de vosaltres. Formarà part del projecte de ciutat i alhora del projecte de país”. I ha afegit que “La Seu d’Urgell sereu un exemple d’aquesta síntesi de cultura i civisme que l’escola pretén i ofereix als futurs ciutadans  protagonistes del demà”.
 
La consellera ha remarcat el paper de l’escola en el futur dels infants: “Jo desitjo que aquests nois del segle XXI en la seva majoria puguin ser persones amb més formació que la obligatòria perquè els espera un futur amb possibilitats però amb exigència. I ho hem de saber. Aquesta exigència la podran respondre amb la formació que han après”. La titular d’Ensenyament ha afegit que “quan una població estima l’educació, esta ben enfocada amb el seu futur. I jo estic convençuda que La Seu representa perfectament aquesta estima”.
 
La consellera també ha volgut recordar que enguany es commemora el centenari del naixement i la mort de dos professors lligats a la Seu d’Urgell. D’una banda, Pere Vesa, nascut a La Seu el 1852 i mort ara fa cent anys, catedràtic d’història crítica de literatura espanyola i de llengües orientals i que va ensenyar a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona. També ha recordat la figura del professor i arquitecte Josep M. Sostres, que va ser professor d’història de les arts plàstiques i història de l’arquitectura.
 
L’edifici ocupa una superfície total de 7.000 metres quadrats. L’escola actualment participa en projectes educatius com escola verda, projecte Biblioteca escolar i el Pla d’innovació de llengües estrangeres. La Valira té aquest curs escolar una matrícula de 106 alumnes d’educació infantil i primària.
 
La consellera i l’alcalde han descobert la placa inaugural del futur institut, i n’han visitat les instal·lacions del centre. Posteriorment tindran lloc els parlaments de les autoritats i per acabar la inauguració hi haurà una actuació musical a càrrec dels alumnes de l’escola La Valira. 
 
 
13 de febrer de 2015