El conseller de Justícia ha presidit avui la presa de possessió dels 12 nous notaris destinats a Catalunya

 

El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha presidit aquesta tarda la cloenda de l’acte de presa de possessió dels dotze nous notaris de la darrera promoció, ha posat de manifest la importància del dret civil català per a Catalunya “ja que, com la llengua, forma part de la nostra columna vertebral. En aquest sentit, Gordó ha afirmat que “els notaris tenen un paper molt important en l’elaboració i actualització del dret civil català.”

 
A més, Gordó ha recordat que el Govern de la Generalitat preveu aprovar en les properes setmanes la demarcació notarial de Catalunya mitjançant un decret en el qual han participat el Col·legi de Notaris de Catalunya i el Deganat Autonòmic del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya. En aquesta línia, Gordó ha manifestat que la revisió de la demarcació notarial respon a la necessitat d’adaptar-la a la realitat econòmica i social i –ha recordat- mai es tira endavant una norma que afecti el vostre col·lectiu sense que no estigui consensuada amb els notaris”. Sobre aquest aspecte, Germà Gordó ha afegit que el Decret té previst suprimir una seixantena de notaries acordades amb els representants dels notaris per adequar la planta notarial a les necessitats reals.
 
Durant la seva intervenció, el conseller de Justícia també ha fet una crida als notaris de l’Estat espanyol perquè incorporin el català als seus coneixements, entenent-ho com una “oportunitat”.
 
Finalment, Germà Gordó ha felicitat els notaris que aquesta tarda han pres possessió i els ha encoratjat a continuar tenint “esperit de sacrifici. Una actitud –ha remarcat- molt arrelada, que els nous temps, potser, han fet que es vagi perdent, però que és la base de tots els èxits”. “L’acte d’avui significa esperit de servei públic, ja que esteu a disposició de tots els ciutadans. Us demano que hi estigueu, principalment, dels més dèbils, dels que més ho necessiten”, ha conclòs el titular de Justícia.
 

En l’acte de presa de possessió dels notaris, hi han intervingut, entre d’altres, el degà-president del Col·legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé, i el director general de Registres i Notariat, Francisco Javier Gómez.