Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el coordinador de la Comissió de la Infància de Justícia i Pau, Jordi Cots, han presentat avui el llibre “III Jornades catalanes sobre l’infant. La responsabilitat dels adults vers els infants”. Aquest llibre, editat en format electrònic, recull tota la producció escrita d’aquestes jornades, que van tenir lloc els dies 13 i 14 de febrer de 2014, justament coincidint amb els 25 anys de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant i els 35 anys de l’Any Internacional de l’Infant. L’organització de les Jornades es va fer de forma conjunta entre l’Observatori dels drets de la infància i la Comissió de la Infància de Justícia i Pau.
 
Les Jornades van comptar amb la participació de prop de 300 persones i, com ha recordat la consellera, “van ser unes jornades de reflexió fruit del treball fet per quatre seminaris d’experts que van estar treballant durant els sis mesos anteriors”.
 
Aquell esdeveniment, ara recollit en un llibre, va ser una bona oportunitat per contrastar punts de vista entre professionals i referents adults relacionats directament amb la infància i l’adolescència pel que fa a l’estat actual de l’aplicació de la Convenció sobre els drets de l’infant, per identificar reptes i per establir línies de treball futures.
 
Aquest llibre, per tant, és un recull de tota la producció escrita d’aquells dos dies: parlaments institucionals, ponències, taules rodones, elaboracions de grups de treball i un manifest final que tanca les jornades i obre, a la vegada, el camí per donar continuïtat a tota aquesta producció.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha assegurat sentir-se orgullosa del fet que la infància “generi aquesta comunió de reflexió i estudi per part de tantes i tantes entitats, acadèmics i administracions” i ha assegurat que una de les coses que més li ha agradat d’aquest llibre és que “hi podem trobar propostes concretes per afrontar cada un dels reptes que hi ha plantejats sobre la infància”.

1  

Imatges

La consellera Munté, durant la presentació del llibre

La consellera Munté, durant la presentació del llibre 1070