Autoritzada la URV a cedir temporalment a un tercer el dret de superfície dels terrenys on es construiran els equipaments esportius dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017
 
El Consell Executiu ha autoritzat la Universitat Rovira i Virgili (URV) a cedir temporalment a favor d’un tercer el dret de superfície que té sobre els terrenys situats al número 5 de l’avinguda President Companys de Tarragona, on s’han de construir alguns dels equipaments esportius dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Segons l’acord de Govern, la cessió es farà a través d’un concurs públic amb publicitat i concurrència i per a un període de temps no superior a 40 anys. L’empresa adjudicatària es farà càrrec de la construcció i explotació del pavelló poliesportiu Sant Jordi i de l’ampliació de la residència universitària. La Generalitat, propietària dels terrenys, ingressarà el 90% del preu del cànon anual que faci efectiu l’adjudicatari i, la URV, el 10% restant.
 
El 20 de gener passat la Generalitat, propietària dels terrenys, va aprovar a través d’un acord de Govern constituir un dret de superfície a favor de la URV sobre aquest espai per a un període de 75 anys. Es tracta d’una superfície de 7.315,61 m2 que estava adscrita al Consell Català de l’Esport i que es va cedir a la Rovira i Virgili perquè pogués ampliar la residència universitària i construir el pavelló poliesportiu Sant Jordi. La Universitat es compromet a posar el nou pavelló esportiu a disposició del Comitè Organitzador dels XVII Jocs Mediterranis Tarragona 2017.
 
Actualització dels estatuts de la Fundació Privada Alícia, Alimentació i Ciència, i dels representants de la Generalitat al Patronat de l’entitat
 
El Consell Executiu ha ratificat la modificació parcial dels estatuts de la Fundació Privada Alícia, Alimentació i Ciència, n’ha aprovat el text íntegre i ha designats els representants de la Generalitat de Catalunya que formen part del Patronat de l’entitat. L’acord redueix el nombre de patrons de l’Administració, que passa a tenir-hi una posició minoritària. D’aquesta manera queda reforçat el caràcter d’entitat privada de la Fundació, la qual cosa facilitarà l’accés a subvencions de la Unió Europea destinades a les pimes, que actualment li són denegades.
 
D’acord amb els estatuts ratificats, seran membres nats del Patronat en representació de la Generalitat els titulars del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement.
 
Per acord de Govern de 4 de novembre de 2003 es va autoritzar la constitució de la Fundació Centre Internacional de Cultura de l’Alimentació i de Recerca Gastronòmica de Sant Benet de Bages, Fundació Privada, participada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Caixa Manresa, i se’n van aprovar els estatuts. Actualment té la denominació de Fundació Privada Alícia, Alimentació i Ciència. La Fundació Caixa Manresa, mentrestant, està fusionada amb la Fundació Catalunya – La Pedrera, Fundació Especial.
 
La Fundació Privada Alícia té com a objecte la gestió i promoció, sense ànim de lucre, del Centre Internacional de Cultura de l’Alimentació i Recerca Gastronòmica en l’àmbit del conjunt històric i monumental de Sant Benet de Bages i promou activitats d’investigació, estudi, desenvolupament tecnològic i aplicació, foment empresarial i formació i divulgació en matèria de coneixement alimentari.
 
Ratificada la dissolució i liquidació del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Selva
 
El Consell Executiu ha ratificat l’acord de dissolució i liquidació del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Selva, adoptat per la Junta de Govern del Consorci en la sessió del 18 de febrer de 2014. El motiu de la decisió és que la finalitat i l’objecte pels quals es va constituir l’organisme han deixat d’existir.
 
La constitució del Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Selva, integrat per l’aleshores Junta de Residus, l’actual Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el Consell Comarcal de la Selva, es va aprovar per decret l’agost de 1994 amb l’objectiu principal de construir, explotar, conservar i mantenir les instal·lacions necessàries per a les operacions de tractament, reciclatge i deposició controlada de residus sòlids municipals i assimilables. Hores d’ara ja s’han desenvolupat correctament totes les instal·lacions que es van projectar i s’han cedit al Consell Comarcal. És per això que l’ARC ha demanat separar-se del Consorci, petició que la Junta General ha acceptat, i s’ha procedit a dissoldre i liquidar l’organisme.
 
La dissolució dóna compliment a l’acord de Govern de 10 de juliol de 2012 pel qual es van aprovar els criteris de supressió o desvinculació d’entitats participades per la Generalitat.
 
Dissolució de la societat ACCIÓ Catalunya-Turquia que ha utilitzat mentre tramitava el canvi de titularitat de l’oficina d’Istanbul
El Consell Executiu ha aprovat la dissolució de la societat ACCIÓ Catalunya-Turquia, SL, que li havia permès seguir operant al mercat turc mentre es tramitava el canvi de titularitat de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de l’antic Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA) a ACCIÓ, que és l’agència resultant de la fusió d’aquest organisme amb el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).
La legislació turca no permet el canvi de titularitat automàtic i exigia obrir una nova societat i aturar l’activitat de COPCA. La creació de la nova societat va requerir un permís especial del Ministeri de l’Interior turc que, de mitjana, tarda dos anys a concedir-se. Per aquest motiu, ACCIÓ va optar per adquirir una societat espanyola que pogués operar immediatament com a oficina de representació a Istanbul per donar cobertura a les activitats d’ACCIÓ. Se’n va modificar l’objecte, la denominació i la seu social i va passar a denominar-se ACCIÓ Catalunya-Turquia, S.L. Un cop regularitzada la situació a Istanbul i amb l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ actuant amb plena normalitat, aquesta societat ha deixat de ser l’ens instrumental per operar amb normalitat a Turquia i, en conseqüència, ha perdut la seva raó de ser.