Empresa i Treball

Barcelona acull la celebració del II Congrés d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el sector turístic

query_builder   17 febrer 2015 13:04

event_note Nota de premsa

Barcelona acull la celebració del II Congrés d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el sector turístic

·     El segon Congrés d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el sector turístic es durà a terme els dies 10, 11 i 12 de març al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, on congregarà més de 600 professionals de tot el món. D’aquesta manera, Barcelona esdevindrà un punt de referència en la matèria.
 
Barcelona esdevindrà, durant els dies 10, 11 i 12 de març, un referent en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat en el sector turístic. Així ho han explicat el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i el director general del grup El Instalador, Iñaki García-Ocejo, en la presentació del II Congrés d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el sector turístic, que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.
 
El congrés reunirà més de 600 professionals del sector procedents de tot el món per debatre les diferents maneres en què les destinacions turístiques poden convertir-se en ‘Smart destinations’, és a dir, ciutats reconegudes pel seu ús eficient de l’energia i per la seva sostenibilitat. “El Congrés reuneix els factors en què estem treballant per aconseguir un turisme de qualitat en un país de qualitat”, ha explicat Pere Torres, que també ha destacat que “tant en l’àmbit del turisme  com en el de l’eficiència energètica hi ha molt a fer, però el Govern ja ha començat a impulsar mesures, com ara l’Estratègia Catalana per a la Rehabilitació Energètica d’Edificis, que ja s’estan començant a aplicar i a donar fruits”.
 
L’elecció de Barcelona com a seu d’aquest esdeveniment es justifica er dos motius. En primer lloc, perquè és una de les principals destinacions turístiques d’Europa i un referent per a molts turistes d’arreu del món; i en segon lloc, pels projectes públics i privats en matèria de sostenibilitat que s’hi estan impulsant i materialitzant.
 
El II Congrés d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el sector turístic inclourà diverses conferències magistrals, ponències i taules rodones que giraran a l’entorn de 5 temàtiques: la intervenció pública en la reconversió de les destinacions turístiques; les infraestructures turístiques que han de ser renovades perquè una ciutat esdevingui una ‘Smart destination’; les tecnologies i solucions que el mercat ofereix a dia d’avui perquè hotels i destinacions passin a ser sostenibles; casos pràctics; i les eines que existeixen  per gestionar, finançar, comunicar i certificar els projectes sostenibles que es vulguin posar en marxa.
 
Els ponents que hi intervindran procedeixen tant de l’àmbit públic com del sector privat, i hi destaquen representants d’institucions com Istvan Ujhelyi, eurodiputat i Vicepresident de la Comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu; Luigi Cabrini, president de la junta Directiva del Consell Global de Turisme Sostenible; Pere Torres, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat o Mercè Rius, directora de l’Institut Català d’Energia, així com representants del sector turístic, com ara cadenes hoteleres com Melià, RIU i NH, i del sector energètic, de la mobilitat i de la tecnologia.
 
El principal objectiu del Congrés és analitzar de quina manera poden col·laborar les administracions públiques amb les empreses privades per adaptar les diferents infraestructures que depenen de cada un d’ells –des del patrimoni històrico-cultural fins a l’enllumenat públic passant pel transport, en l’àmbit públic, i de la planta hotelera a l’oferta complementària en l’àmbit privat– als criteris de sostenibilitat, ús eficient de l’energia o incorporació de nous sistemes de climatització, de monitorització i d’aïllament, i fomentar també la mobilitat sostenible.
 
Per a tal fi s’ha habilitat una eina de ‘networking’ per facilitar la interacció entre els assistents.
 
 
Premis eeST 2014
 
A més d’actuar com a fòrum de debat, el II Congrés d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el sector turístic servirà com a catalitzador d’algunes de les propostes que s’hi presentin gràcies a la convocatòria dels Premis eeST 2014, que es lliuraran el dia 11 de març en un acte que se celebrarà a l’hotel AC Forum de Barcelona.

1  

Fitxers adjunts

La tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens,el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, i el director general del grup El Instalador, Iñaki García-Ocejo, durant la roda de premsa

La tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens,el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres, i el director general del grup El Instalador, Iñaki García-Ocejo, durant la roda de premsa
JPG | 1579

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia