Avui s’han presentat a Peralada les actuacions programades aquest 2015 per a commemorar el naixement de Ramon Muntaner (Peralada, 1265 – Eivissa 1336).
 
Han participat en la presentació el delegat del Govern, Eudald Casadesús; el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; l’alcalde de Peralada, Pere Torrent, i la coordinadora de la commemoració, Meritxell Garrido.
 
L’alcalde ha destacat en la seva intervenció que fa aproximadament dos anys que es treballa en aquesta commemoració, amb la voluntat que Peralada sigui coneguda per ésser la vila natal de Ramon Muntaner i que els visitants puguin descobrir els racons medievals i la història que podem trobar dins les muralles de Peralada, que en molts de casos els són desconeguts.  El vicepresident de la Diputació ha remarcat la voluntat de l’ens que representa de donar suport als Ajuntaments per tal de promocionar i difondre el patrimoni cultural del nostre territori  - en el cas de Muntaner, un dels gironins més il·lustres amb un llegat de valor incalculable- . El delegat del Govern, per la seva banda, ha posat en relleu la commemoració del naixement del cronista com una de les més destacades d’aquest 2015, formant part de les vuit commemoracions oficials del Govern de la Generalitat de Catalunya. Casadesús també ha destacat la “quantitat, la qualitat i l’equilibri global dels actes programats que van des de l’àmbit de la recerca, passant pels infantils, els musicals, literaris, periodístics, etc. la majoria en un entorn privilegiat com és el poble de Peralada”.
 
Finalment, s’han presentat les actuacions previstes que s’han preparat amb la col·laboració d’institucions i entitats, així com professionals que han destacat pel coneixement de l’obra de Muntaner. Aquestes actuacions consisteixen en activitats escolars, conferències, actes de difusió lectora, jornades i cursos, publicacions editorials, exposicions, rutes i visites guiades, concerts, fires, així com col·laboracions amb els Ajuntaments d’Eivissa o Xirivella.
 
El proper 28 de març tindrà lloc al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada la presentació de les actuacions al públic en general.
 
Per a més informació:
Meritxell Garrido Sirvent
629.510.182
 

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de la presentació

Una imatge de la presentació
JPG | 1758

Actuacions programades 2015

Actuacions programades 2015
PDF | 433