El conseller Homs visitant l'exposició
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha subratllat aquest vespre “la determinació del poble d’Almacelles de voler fer coses i de projectar-se” durant la inauguració al Born Centre Cultural de Barcelona de l’exposició Almacelles. Descobreix una ciutat il·lustrada a les Terres de Lleida.  
 
El conseller de la Presidència, acompanyat per l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, ha destacat “la capacitat de supervivència i alhora constructiva” d’aquesta localitat del Segrià que, com ha recordat l’alcalde Ibarz, va ser destruïda durant la Guerra dels Segadors. En aquest sentit, Homs ha destacat que “la determinació" de gent d’Almacelles i de Barcelona van fer possible “la seva repoblació” i ha posat l’accent en la seva singularitat i la seva vocació de donar-se a conèixer.
 
L’exposició, que es podrà veure fins el 8 de març a la Sala Dalmau del Born Centre Cultural, pivota sobre dos grans eixos. La població d’Almacelles, amb el seu centre històric del segle XVIII, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, i el Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal, un centre que mostra l’evolució de les ciutats reticulars al llarg del temps i que té Almacelles com a màxim exponent a casa nostra. Precisament, el conseller s’ha compromès a visitar aquest centre, ja que després de veure’n “un tast” en aquesta exposició, ara el vol conèixer de primera mà.
 
L’acte d’inauguració d’aquesta mostra, formada per 20 panells expositors amb fotografies i textos explicatius en diferents idiomes, ha acabat amb una petita actuació del cantautor Xavier Baró.