L’Hospital Trueta ha atès dos codis infarts el primer dia de posada en servei de l’hemodinàmica durant les 24 hores del dia, ambdós casos dins la franja horària de 8h a 20h. És a dir, doncs, que a la Regió Sanitària de Girona no s’ha hagut d’activar el Codi infart cap vegada durant la franja nocturna. Amb l’ampliació horària a 24h s’estima que a la Regió Sanitària de Girona s’atendran uns 80/90 casos a l’any més, que seria una mitjana d’un pacient cada quatre dies i mig.
 
Per tal de donar aquest servei s’han organitzat 5 equips de professionals a l’Hospital Josep Trueta, formats cadascun d’ells per un cardiòleg hemodinamista i dues infermeres. Fins ara s’atenien al centre gironí entre 300 i 350 Codis infarts activats a la Regió Sanitària Girona. Una tercera part dels codis s’activen des de l’atenció primària, una tercera part des de l’hospital que fa la primera assistència al pacient, un 25% del SEM, i la resta el mateix hospital Trueta.
 
L’objectiu de l’ampliació horària és millorar l’accessibilitat a l’angioplàstia primària. En aquest sentit, els resultats preliminars mostren una millora del temps entre l’electrocardiograma i l’obertura de l’artèria dels pacients atesos en el centre, i també ha representat un increment del percentatge de pacients sotmesos a reperfusió amb angioplàstia primària en menys de 120 minuts, que ha passat del 38% al 2012 al 52% al 2013 i 63% en els resultats provisionals del 2014. En general, es considera com a ideal que entre el diagnòstic i l’obertura de l’artèria i el restabliment del flux sanguini (reperfusió) passi un temps inferior o igual als 120 minuts. A la Regió Sanitària de Girona el temps transcorregut entre la primera assistència a un pacient amb infart de miocardi i la realització de l’angioplàstia primària ha passat de 121 minuts al 2013 a 114 minuts al 2014, és a dir, que amb la primera ampliació horària ja es va aconseguir reduir el temps en 7 minuts.
 
La població de referència de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta pel que fa al Codi infart és la població de la Regió Sanitària Girona i Osona, amb l’excepció de la zona de l’Alt Maresme, que té l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona com a hospital de referència.