• Un total de 1.573 joves van ser contractats l’any passat mitjançant els programes “Fem Ocupació per a Joves” i “Joves per l’Ocupació” implementats pel Servei d’Ocupació de Catalunya

  • Puig reforça el seu “compromís amb els treballadors de Tradema i la comarca del Solsonès”
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha reiterat avui que el Govern de la Generalitat destinarà 250 milions d’euros en polítiques d’ocupació juvenil en el període 2014-2016, “el que supera de llarg els 150 milions d’euros del pla de xoc mandatat pel Parlament en el passat debat sobre joventut”.
 
En el decurs d’una resposta parlamentària sobre la Garantia Juvenil, pla europeu per joves sense ocupació de 16 a 24 anys, el conseller Puig ha informat que “aquest any el Departament d’Empresa i Ocupació posa en marxa nous programes destinats a la millora de l’ocupabilitat dels joves amb més formació i contractació”.
 
“Als 50 milions que la Generalitat va destinar al Pla Inserjoves l’any passat per persones de 16 a 30 anys”, ha recordat Puig, “enguany hi destinem per polítiques d’ocupació juvenil 95 milions -80 de la Garantia Juvenil i 15 del Pla Inserjoves- i per l’any 2016 preveiem altres 105 milions d’euros”.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, que ha titllat de “difícil i dura” la situació laboral dels joves, ha afirmat que “calen més recursos i més intensos”, per la qual cosa ha reclamat la gestió de la Seguretat Social.
 
“Si disposessin de la gestió de la Seguretat Social integrada serien molt més eficaços en la lluita contra la desocupació perquè la combinació de les polítiques actives amb les passives, i no tant sols les bonificacions del Govern central, que no és la nostra política, ens faria més efectius en l’estimulació del mercat de treball i en l’acompanyament de les persones en atur en formació i orientació professional”, ha assegurat Felip Puig.
 
Per últim, un total de 1.573 joves van ser contractats el 2014 mitjançant els programes “Fem Ocupació per a Joves” i “Joves per l’Ocupació” que el Departament d’Empresa i Ocupació va implementar mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya
 
La distribució dels joves contractats és de 1.139 a través del programa “Fem Ocupació per a Joves”, i 434 joves en el marc del programa “Joves per l’Ocupació”.
 
Per la posada en marxa de tots dos programes, inclosos en el Pla Inserjoves, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat més de 4.050.000 euros. En concret, 2.715.384 euros destinats al programa “Fem Ocupació per a Joves” i 1.343.084 euros al programa “Joves per l’Ocupació”.
 
Puig: “Ferm compromís amb els treballadors de Tradema”
 
En el decurs de la sessió de preguntes parlamentàries al Govern, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha expressat el “seu ferm compromís amb els treballadors de l’empresa Tradema i amb la comarca del Solsonès”.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació ha avançat que “l’esforç del Govern per dinamitzar la comarca del Solsonès ha tingut “resultats positius i dos projectes d’empreses catalanes contribuiran a la creació d’ocupació i reactivació econòmica de la comarca”.
 
En concret, el conseller Puig ha xifrat en 60 llocs de treballs els que a finals d’any s’hauran creat. Amb el suport d’AVANÇSA, l’empresa Semmi iniciarà la seva activitat enguany i preveu la creació de 20 llocs de treball més altres 20  a finals d’any si es compleixen els objectius.
 
I l’empresa SIMET ha invertit 3 milions d’euros per ampliar la producció a Solsona i l’any passat va contractar 10 treballadors, 8 ex empleats de Tradema i enguany preveu incrementar la seva plantilla amb 10 o 15 més treballadors.
 
Des del primer moment, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’indústria,ha treballat i continua treballant” per trobar solucions al tancament de Tradema i va contactar amb 27 projectes industrials alternatius a Tradema, ha explicat Puig.
 
“Malauradament, l’evolució del mercat energètic i les reformes dutes a terme pel Govern central no afavoreixen les energies renovables i han fet que la majoria de propostes no s’hagin pogut concretar positivament”, ha informat el conseller.