Foto bombers.
  • El curs de formació és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) i la Fundació Pau Costa.
 
Una delegació formada per 19 membres, entre Bombers i gestors forestals de parcs naturals, procedents d’Irlanda es troben a Catalunya realitzant un curs de formació sobre l’ús i el maneig del foc, en el marc del conveni de col·laboració signat l’1 d’agost de 2012 entre l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) i la Fundació Pau Costa.
 
El curs consta de varies sessions teoricopràctiques, realitzades tant a les instal·lacions de l’ISPC com a camp, on els participants poden veure de primera mà, la gestió i el comportament d’un incendi de vegetació, ja sigui de sota arbrat, de matollars o de pastures. A partir de les pràctiques fetes en les diferents cremes prescrites que es preveuen a diferents punts del territori català, els participants del curs retornen al seu país amb la destresa que els permet impulsar programes de cremes de gestió i formació de cada un dels cossos d'emergències o de gestió participants.
 
Des d’una vessant formativa, al llarg d’aquests tres anys, i en el marc d’aquest conveni, s’han dut a terme varis intercanvis amb membres vinculats amb el món forestal del nord d’Europa i amb bombers procedents de Dinamarca, Anglaterra, Escòcia, Irlanda i Gales. En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat, referent a nivell internacional en l’àmbit dels incendis forestals, compten amb un alt reconeixement i lideratge consolidat gràcies al continu estudi de tots els aspectes operatius i de gestió (diferents estratègies a aplicar segons l’incendi, estudi de l’evolució diària del risc, etc), i els intercanvis operatius i de coneixement amb altres cossos de Bombers.
 
Per altra banda, l'experiència de l'ISPC i la capacitat que té en la formació amb professionals d'arreu d'Europa posa en valor tot el coneixement formatiu que hi ha a Catalunya en aquesta matèria.
La Fundació Pau Costa és l’encarregada de coordinar aquests intercanvis i formació internacional, creant el marc on els professionals poden formar-se aprenent dels millors arreu d'Europa, i posa a disposició aquesta xarxa internacional.  

1  

Imatges

Foto bombers

Foto bombers 266