Foto1
Francisco Leiva ha rebut aquesta tarda la Medalla Centenària de la Generalitat de mans de la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura. A l’acte, que s’ha celebrat a la residència de la Fundació Emma, hi han assistit familiars i amics, representats del consistori de Sant Joan de les Abadesses, així com el personal i la direcció de la Fundació.
 
Nascut a Fuente Tojar (Córdoba) el 2 de febrer de 1915, Francisco Leiva Jurado és fill de pagesos. De ben petit va començar a treballar les terres dels seus pares. Es casà amb María Nocete, amb qui va tenir dos fills. El setembre de l’any 62 la família s’instal·la definitivament a Catalunya, després que el senyor Leiva vingués a treballar de temporer durant la dècada dels 50. Va treballar a la bòbila de Ripoll fent teules, a Rocafiguera i després a construccions Germans Martínez. Actualment també té 3 néts i 1 besnét.
 
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

1  

Imatges

Moment del lliurament de la medalla

Moment del lliurament de la medalla 154