El 16 de febrer es va celebrar una sessió extraordinària del Consell d’Administració de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) per tal de tractar l’estat de situació del projecte VISC+ (Més Valor a la Informació de Salut de Catalunya). Aquesta sessió va ser motivada pels esdeveniments i declaracions dels darrers dies sobre el canvi d’orientació del projecte VISC+ sense una decisió formal prèvia del Consell de l’Agència, que és l’òrgan de govern i que defineix les línies estratègiques del projecte.
 
En el debat generat a la sessió, els membres del Consell d’Administració van acordar:
  • Desenvolupar el projecte en la seva totalitat tal com estava dissenyat inicialment -a través d’una col·laboració público-privada- el més aviat possible i, amb aquest objectiu, fer els tràmits oportuns per sol·licitar que s’agilitzi l’emissió dels dictàmens i informes que estan redactant el Comitè de Bioètica de Catalunya i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
  • Acceptar que, de manera transitòria i per tal de posar en funcionament el projecte el més aviat possible, en una primera fase el projecte estigui finançat amb recursos públics i els destinataris quedin limitats als centres de recerca de titularitat pública de Catalunya.
La raó per la qual els membres del Consell d’Administració consideren que el projecte s’ha de dur a terme a través d’una col·laboració público-privada es basa en el fet que la recerca no es caracteritza per ser pública o privada, sinó per la seva qualitat científica i l’impacte que té sobre la salut i el benestar de les persones. Per assolir bons resultats, en l’àmbit de la recerca les col·laboracions entre el sector públic i el sector privat són molt habituals. Per exemple, cal tenir present que a Catalunya el 50% dels recursos dels centres de recerca provenen de la iniciativa privada i que aquesta participació és molt inferior als nivells que s’assoleixen en altres països europeus.
 
El Consell d’Administració considera que el projecte VISC+ està destinat a millorar la qualitat de la recerca en l’àmbit de la salut a nivell global i que aquesta fórmula és la més adient per dur a terme un projecte d’aquestes característiques.