Al tercer trimestre del 2014, l’índex de competitivitat en preus de la indústria manufacturera catalana en relació amb els països industrialitzats es manté gairebé estable en termes interanuals, amb una lleugera millora de 0,1 punts percentuals, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i el Departament d’Economia i Coneixement.
 
L’evolució favorable del tipus de canvi ha contrarestat la pèrdua de competitivitat del component dels preus industrials respecte del conjunt dels països industrialitzats. El component nominal ha millorat 0,3 punts percentuals al tercer trimestre del 2014 en relació amb el mateix període de l’any anterior, mentre que el component dels preus industrials ha empitjorat (0,3 punts percentuals).
 
Per àrees geogràfiques, l’evolució interanual de l’indicador de competitivitat en preus mostra una estabilitat generalitzada, sobretot amb la Unió Europea (UE-28), amb els països desenvolupats i amb els països industrialitzats d’Àsia. Entre els factors explicatius d’aquesta estabilitat cal destacar la millora de competitivitat del component nominal en contrast amb el retrocés del component preus. Pel que fa a la zona euro, l’indicador de competitivitat empitjora lleugerament, 0,5 punts percentuals, respecte al mateix període de l’any anterior.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 68