El conseller afirma que “tenim el millor centre de Formació Forestal Especialitzada d’Europa (CFFE)”
 
Ha lloat la formació i la recerca forestal com a eix vertebrador de la nova política forestal més multifuncional i dinàmica que duu a terme el Departament d’Agricultura
DAAM
El conseller amb els alumnes que han aconseguit el certificat i els examinadors del centre
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Josep Maria Pelegrí, ha lliurat aquest matí el certificat de formació homologada al Centre de Formació Forestal Especialitzada (CFFE) i als examinadors i verificadors del sistema de formació forestal europeu EFESC.
 
En un acte celebrat avui al Centre de Desenvolupament Forestal de la Solana, al Parc del Castell de Montesquiu (Osona), el CFFE ha estat el primer centre homologat d’Espanya per impartir aquest sistema de formació europeu.
 
També s’han lliurat el certificat i carnet de Verificador a Josep Anglada Dorca, i el certificat i carnet d’examinadors a Josep Anglada Dorca, Miquel Casas López, Domènec Corominas Vilaseca i Cisco Masagué Mola.
DAAM
El conceller en un moment del lliurament dels certificats
Pelegrí ha volgut destacar la importància que té la formació homologada en temàtiques forestals, ja que és un sector professional amb molta mobilitat geogràfica.
El conseller ha aprofitat per explicar que el Departament d’Agricultura duu a terme una nova política forestal, més multifuncional, un dels eixos vertebradors de la qual és l’aprofitament energètic dels boscos. D’aquesta manera, es dóna sortida econòmica als tractaments silvícoles de millora, i es facilita la mobilització de la fusta. Per dur a terme precisament aquest aprofitament i aquesta gestió forestal, és bàsica una formació certificada i homologada d’alt nivell.
 
Segons Pelegrí, per això és tan important la recerca i la formació principalment “en l’actual context de crisi econòmica i social”. “Es tracta de donar valors a la gestió forestal i de fer una aposta decidida per l’aprofitament dels boscos a fi d’afavorir el desenvolupament socioeconòmic del territori”, ha conclòs.
 
El CTFC és l’Agència Nacional acreditada per emetre certificats als proveïdors de formació i examinadors que ofereixen educació, formació o avaluació d’acord amb aquesta normativa. Es preveu lliurar més de 100 certificats durant aquest any 2015.
 
 
Què és EFESC
 
EFESC (European Forestry and Environmental Skills Council) agrupa representants de centres de formació, sucursals i delegacions de la indústria forestal, sindicats, fabricants d’eines, maquinària i equips per a la realització de treballs forestals, sistemes de certificació, etc. de tot Europa.
L’objectiu és facilitar la mobilitat dels treballadors del bosc i similars dins de la Unió Europea, mitjançant l’acreditació i promoció del reconeixement de les qualificacions nacionals entre els països socis en l’àmbit europeu.
L’organització es va crear l’any 2012 per definir i mantenir els estàndards mínims en professions com la silvicultura, la jardinera, els treballs forestals i l’horticultura. Des de llavors, ha desenvolupat uns estàndards modulars de formació i un examen que acredita les competències dels usuaris de serra mecànica a tot Europa amb els objectius de reduir els accidents i les morts; reduir els costos econòmics i personals associats relacionats amb accidents; millorar i potenciar les habilitats i l’eficiència de l’operador de serra mecànica en el lloc de treball; millorar la mobilitat de l’operador de serra mecànica i l’ocupació a Europa; millorar i ampliar l’oferta de formació professional existent i les normes d’avaluació, i fomentar la formació contínua i el desenvolupament professional continu.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.