La consellera durant la visita al casal i centre de dia de Blancafort
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest matí diverses entitats socials i equipaments de la Conca de Barberà. L’han acompanyada la directora territorial del Departament a Tarragona, Anna Vendrell,  i la secretària d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal, Carmela Fortuny.
 
La visita ha començat a Santa Coloma de Queralt, on després de ser rebuda per l’alcalde, Ramon Borràs, la consellera ha visitat la Residència Nostra Senyora del Carme. Aquest equipament va ser ampliat i reformat el 2010. El Departament de Benestar Social i Família va contribuir amb 1.100.000 euros a la remodelació, que va permetre ampliar amb 25 places residencials i 20 places diürnes la capacitat del centre. Del total de les 70 places de la residència, 46 són concertades; mentre que de les 9 persones que assisteixen al centre de dia, 3 ho fan amb una prestació econòmica vinculada.
 
Més tard, la consellera s’ha dirigit a Blancafort on també ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde, Magí Baltà, i ha visitat els usuaris del casal de gent gran i centre de dia Blancafort.
 
Finalment la consellera s’ha traslladat a Montblanc on ha estat rebuda per l’alcalde, Josep Andreu, i el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Josep Amill. En aquesta localitat, Neus Munté ha visitat la Residència de gent gran Llar Conca de Barberà, de titularitat de la Generalitat de Catalunya i que compta amb 70 places de residència assistida i 5 de centre de dia.
 
També a Montblanc aquesta tarda visitarà el taller ocupacional, el centre especial de treball i els pisos assistits que gestiona l’associació APRODISCA (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà). L’entitat ofereix servei a unes 190 persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental de la comarca. La Secretaria d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal finança les places del taller ocupacional, 33 places al servei de llar-residència de l’entitat, així com 22 places de servei prelaboral per a persones amb discapacitat derivada de malaltia mental.
 
Tot seguit, la consellera Munté es reunirà a Tarragona amb diverses entitats de la demarcació que atenen persones amb discapacitat, com Solc, Taller del Priorat, Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona, Associació Taller Baix Camp, Fundació Tropomi, Fundació Santa Teresa, Fundació Estela, Associació Montsant, Fundació Pere Mata, el Pont, Fundació Onada, Fundació GINAC o Fundació privada la Mar Blava.

4  

Imatges

La consellera Munté durant la visita a l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt

La consellera Munté durant la visita a l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt 1718

Munté amb usuaris de la Residència Nostra Senyora del Carme

Munté amb usuaris de la Residència Nostra Senyora del Carme 1542

La consellera signa el llibre d'honor de l'Ajuntament de Blancafort

La consellera signa el llibre d'honor de l'Ajuntament de Blancafort 2073

La consellera durant visita el casal i centre de dia de Blancafort

La consellera durant visita el casal i centre de dia de Blancafort 2383