• Tot i que la situació de més perill ha passat, encara hi haurà fort vent fins a la matinada al Pirineu, Prepirineu i a l’Alt Empordà
  • En tot l’episodi de vent el telèfon d’emergències 112 ha rebut 62 trucades
  • Protecció Civil manté la PREALERTA del pla INUNCAT per l’episodi de fort onatge previst a l’Empordà fins a demà a les 07:00 hores
  • Protecció Civil ha tancat, aquest migdia, la PREALERTA del Pla NEUCAT un cop ha finalitzat l’Avís de Perill per nevades del Servei Meteorològic de Catalunya SMC
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha donat per finalitzada l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per l’episodi de forts vents que ha  afectat Catalunya des d’ahir. Hores d’ara, les ventades ja han perdut molta intensitat. Tot i que la situació de més perill ha passat, encara hi haurà fort vent fins a la matinada al Pirineu, Prepirineu i a l’Alt Empordà.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC el vent bufarà de component nord amb ratxes que poden superar els 90 km/h. Fins a la propera matinada el vent continuarà bufant amb ratxes més fortes sobretot a cotes altes de les comarques del Pirineu i Prepirineu i a l’Alt Empordà.
 
Pel que fa a registres d’intensitat màxima del vent durant aquest episodi els més destacats, segons les dades del SMC, han estat:
  • Portbou:144 km/h
  • Pic de Salòria (2.451 m.): 118 km/h
  • Boí (2.535 m.): 108 km/h
  • Puig Sesolles (1.668 m.): 104 km/h
  • Port del Comte (2.316 m.): 101 km/h
  • Parc Natural dels Ports: 94 km/h
  • Roses: 83 km/h
  • Barcelona (Observatori Fabra): 68  km/h. 
Durant l’episodi de forts vents no s’han enregistrat incidències destacables i el telèfon d’emergències 112 ha rebut 62 trucades, la majoria relacionades amb desperfectes al mobiliari urbà i arbres o branques a la via. Destaquen les 21 trucades que s’han fet des de Barcelona.
 
Els Bombers de Barcelona han informat que durant el dia d’avui han realitzat 10 serveis relacionats amb el vent. Cap d’ells ha estat important i tots afectaven a mobiliari urbà o elements estàtics que podien caure.
 
Pel que fa als Bombers de la Generalitat, han realitzat 66 serveis per incidències derivades del vent. Aquestes incidències no han estat greus ni han tingut cap afectació personal. La majoria d’aquests serveis (41) s’han concentrat a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord.
 
A conseqüència del vent, el Servei Català del Trànsit SCT ha restringit la circulació de turismes amb caravana, autocaravanes i ciclomotors entre Figueres i Portbou. A les 19:57 hores s’ha pogut aixecar la restricció.
 
Episodi de fort onatge a l’Empordà  
Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’estat de la mar. Segons les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC l’episodi d’estat de la mar continuarà afectant la propera matinada l’Alt i el Baix Empordà. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa), sobre tot al nord del cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord. Està previst donar per finalitzada la Prealerta a partir de demà dilluns a les 07:00 hores, quan finalitzi l’avís de perill de l’SMC.