Més de 45 professionals de tot el món debatran a Barcelona sobre la vigilància d’òrgans, teixits, cèl·lules i sang
L'OCATT acull una reunió tècnica mundial de l'Organització Mundial de la Salut
Durant els dies 23, 24 i 25 de febrer, l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) acollirà una reunió tècnica de pilotatge per a la Iniciativa Global sobre Vigilància que implica la col·laboració entre l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Nacional de Trasplantaments d’Itàlia (CNT).
 
La reunió ha estat inaugurada avui pel director del Programa de Trasplantaments de l’OMS, José Ramón Núñez, el director de la CNT, Alessandro Nanni; la directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Beatriz Domínguez-Gil i el director de l’OCATT, Jaume Tort.
 
Els experts participants a la reunió, procedents de 4 continents, revisaran casos didàctics d’efectes adversos en la donació i l'ús clínic de la sang, els òrgans, les cèl·lules i els teixits. A més de professionals de l’OCATT, de l’ONT i del Banc de Sang i Teixits (BST), a la reunió també participen professionals de l’Agència de la Biomedicina de França, de la Comissió Europea i dels Centres de Control de Malalties (CDC), així com de diverses societats científiques.
 
El projecte va començar l’any 2011 amb un document escrit per 113 experts que van tenir la idea de crear una base de dades de lliure accés i així compartir informació didàctica sobre els resultats de les reaccions adverses declarades a l’àmbit dels òrgans, teixits i cèl·lules. El 2013 s’hi van incloure els components sanguinis.
 
L’OCATT juga un paper molt important en aquest projecte internacional i, els propers dies, signarà un conveni de col·laboració amb BST, ONT i CNT.