Boi Ruiz participa en la presentació de Creu Roja del llibre que recull àpats saludables a menys d'1 euro
 
Cuiners reconeguts com Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Jean Louis Neichel o Ada Parellada hi han participat de manera voluntària amb creacions exclusives i originals
Presentació del receptari d'àpats saludables
La Creu Roja a Catalunya ha presentat el receptari de cuina "Per menjar bé, bo i barat" que compta amb la col·laboració de Nestlé i d’una desena de cuiners de reconegut prestigi internacional amb l’elaboració de receptes saludables innovadores i molt econòmiques.
 
Han presentat la publicació dilluns, 23 de febrer de 2015, a la seu de la Fundació Alícia, situada a Món Sant Benet (Bages), el Conseller de Salut, Boi Ruíz, el director general de Nestlé España, Lauren Dereux, el president de la Fundació Alícia i de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Germán Ramón Cortès, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès.
 
Professionals de l’alta gastronomia reconeguts internacionalment com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Père Planagumà, Fina Puigdevall, Jean Louis Neichel, Isma Prados, Josep Marique Luque o, Joan Carol han creat receptes amb aliments variats i nutritius i amb un cost molt econòmic perquè el receptari està destinat a famílies amb dificultats econòmiques. Per la seva banda, la Fundació Alícia també ha col·laborat en la creació d’aquesta publicació aportant la seva expertesa i innovació en la creació de receptes amb aliments en conserva, una tipologia d’aliments al qual tenen accés les famílies en situació de vulnerabilitat que reben aliments provinents de donacions o de projectes alimentaris de la Creu Roja.
 
La Fundació Alícia és un projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera que compta amb un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació.
 
Garantir el dret a l’alimentació equilibrada
 
El receptari "Per menjar bé, bo i barat" neix¿@ des de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir accés a aliments suficients, de qualitat, nutritius, segurs i adaptats a les preferències culturals de les persones. Coordinat per l’equip de nutricionistes-dietistes de la Creu Roja, el receptari ofereix una opció pràctica de receptes saludables, atractives i econòmiques, promovent el consum d’aliments locals i de temporada.
 
L’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut i la Creu Roja col·laboren en fomentar l’alimentació i la incorporació d’hàbits saludables en la població en situació de vulnerabilitat a Catalunya, principalment la població infantil, les seves famílies i la gent gran.
 
L’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil
 
Del receptari, que té un format de fitxes per poder incorporar noves receptes en el futur, se n’han tirat 8.000 exemplars, tant en català com en castellà, gràcies al suport de Nestlé. L’objectiu del receptari és repartir-lo entre les famílies que són usuàries dels projectes d’alimentació de la Creu Roja, coma ara el Programa d’Aliments de la UE, els kits de suport social, les beques de menjador escolar, els Centres de Mediació Social de Creu Roja Joventut, el projecte #Menjarsalinsti per a centres educatius de Secundària, entre altres. Només el 2014, la Creu Roja ha donat ajuda alimentària a prop de 60.000 infants en risc.
 
Tots aquests projectes i, en concret la publicació del receptari "Per menjar bé, bo i barat", s’emmarquen dins de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja l’objectiu de la qual consisteix en recaptar 1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any. Entre maig i febrer, ha recaptat 710.000 euros per aquesta causa.