Palau Robert

"Catalunya Moto", del 3 de març al 25 d'octubre

La primera gran exposició sobre la moto i el motociclisme catalans, al Palau Robert

Visita de premsa amb el comissari el 2 de març, a les 12 hores

query_builder   24 febrer 2015 08:26

event_note Nota de premsa

"Catalunya Moto", del 3 de març al 25 d'octubre

La primera gran exposició sobre la moto i el motociclisme catalans, al Palau Robert

Visita de premsa amb el comissari el 2 de març, a les 12 hores

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona presenten la primera gran exposició sobre la moto i el motociclisme catalans, des dels àmbits industrial, social, esportiu i tecnològic, al Palau Robert de Barcelona, del 3 de març al 25 d’octubre.
palaurobert
L’exposició "Catalunya MOTO. Indústria, societat, competició i tecnologia"  vol retre homenatge a totes les persones que en el passat i en el present han fet possible que Catalunya esdevingui una referència mundial del sector, i també vol projectar una mirada il·lusionada al futur. Un èxit col·lectiu en el qual han col·laborat els pioners i les marques d’un passat llegendari i els destacadíssims èxits esportius dels joves pilots catalans, aplicant la fórmula de talent, tenacitat i esforç.
Els membres del Consell Assessor de la mostra són el RAAC, Museu de la Moto, Solo-Moto, Monlau Competició, Federació Catalana de Motociclisme, ACCIO, Clúster de la Moto i Circuit de Catalunya. Han col·laborat en aquest projecte DORNA, J.Juan,  Monlau Competició, Montesa-Honda, Museu de la Moto, RAAC, Rieju, Shad i Solo Moto.
El president de la Generalitat, Artur Mas,  inaugurarà l’exposició el 2 de març, a les 19.30 hores, al Jardí del Palau Robert. També hi assistiran el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i el comissari de l’exposició, Max Llamazares.
Àmbits
L’exposició s’estructura en quatre àmbits temàtics: Indústria, Societat, Competició, i Tecnologia.
El recorregut expositiu ja comença a la mateixa entrada del Palau Robert amb el gran aparador dedicat a les marques catalanes de motos de trial: Bultaco, Ossa o Montesa. Una modalitat del motociclisme català, amb més de 50 anys d’història, que vincula la indústria, la innovació, les escoles de pilots i els èxits esportius.
Indústria
Aquest àmbit presenta l’evolució històrica de la moto a Catalunya. Des de les primeres iniciatives a la dècada de 1920, a les fàbriques, ara ja desaparegudes, com  Derbi, Sanglas, Ducati Mototrans, fins a les fàbriques actuals: Gas Gas, Ossa, Rieju, Montesa-Honda, la ressorgida Bultaco...
Societat
L’espai destaca totes aquelles iniciatives catalanes que comporten una relació directa amb els interessos del gran nombre d’usuaris i aficionats a la motocicleta.
Competició
L’apartat mostra les nombroses gestes esportives dels pilots catalans, els millors del món en una gran varietat de disciplines del motociclisme;  la història d’aquest esport a Catalunya; les seves modalitats; els circuits; les escoles de pilots, mecànics i enginyers que vetllen per la continuïtat de l’èxit esportiu, i la tasca de la Federació Catalana de Motociclisme.
Tecnologia
L’últim àmbit destaca la tradicional iniciativa a Catalunya per assolir productes tecnològicament capdavanters. També s’hi presenta el desenvolupament de la motocicleta elèctrica per part d’empreses catalanes, una mirada esperançadora als reptes tecnològics plantejats per la necessitat actual d’aconseguir una mobilitat més sostenible.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia