Direcció General de Comunicació

Govern

Nomenaments

query_builder   24 febrer 2015 14:50

event_note Nota de premsa

Nomenaments

 
Carles Viver i Pi-Sunyer, comissionat per a la Transició Nacional
 
Nascut a Terrassa l’any 1949.

Llicenciat i doctor en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Va ser membre de la comissió fundadora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i primer degà de la seva Facultat de Dret, de la qual és catedràtic de Dret Constitucional.
 
Entre els anys 1992 i 2001 va ser magistrat del Tribunal Constitucional, òrgan del qual va exercir la vicepresidència entre els anys 1998 i 2001.
 
Des de l’any 2006 és magistrat del Tribunal Constitucional d'Andorra.
 
Des de 2004 és director de l’Institut d’Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya i membre nat de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya.

Reconegut jurista especialitzat en l’organització territorial de l’Estat i la jurisdicció constitucional, matèries en les quals ha centrat la seva activitat investigadora i les seves publicacions acadèmiques. Membre del Comitè Científic de l’Institute for Studies on Federalism and Regionalism (EURAC) amb seu a Bolzano (Itàlia) i també membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans des de març de 2012.

Ha obtingut diferents guardons i distincions, entre els quals destaquen el Premi Justícia de la Generalitat de Catalunya (2002), la Creu de Sant Jordi (2003), la Gran Cruz de Isabel la Católica (2004) i el Orden del Mérito Constitucional (2005).

Des de març de 2013 és el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional.
 
Núria Bassols Muntada, comissionada per a la Transparència
 
Nascuda a Anglès (Girona) l’any 1958.
 
Llicenciada en Dret. Membre del cos fiscal i del cos judicial des de l’any 1983. Magistrada en excedència de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
 
El 1984 és nomenada fiscal de l’Audiència de Girona. Entre 1984 i 1985 exerceix com a magistrada del jutjat número 1 de primera instància i instrucció de la Bisbal de l’Empordà i, entre 1985 i 1988, del jutjat número 1 de primera instància i instrucció del jutjat d’Olot. Posteriorment, és destinada al jutjat de primera instància i instrucció de Badalona.
 
El 1989 obté per concurs plaça a la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El 1991 es trasllada a l’Audiència Provincial de Girona, on exerceix en l’àmbit civil i penal.
 
El 1998 esdevé la primera dona a ocupar una plaça a la Sala Civil i Penal del TSJC, on exerceix durant 15 anys.
 
En l’àmbit de la docència, entre els anys 2000 i 2001 dirigeix la formació de funcionaris de l’Administració de justícia de Catalunya sobre la nova Llei d’enjudiciament civil, en virtut d’un manual seu destinat a la formació de funcionaris judicials editat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) de Catalunya. Durant 7 anys ha dirigit també un cicle civil de formació destinat a juristes i llicenciats en dret per accedir a la carrera judicial, organitzat pel CEJFE. Entre 1991 i 1999 ha estat professora associada a la Universitat de Girona i, a partir de 1999, a la Universitat Autònoma de Barcelona, on col·labora en la càtedra de Dret Civil.
 
Des de 1991 també intervé en la importació d’un pràcticum dirigit a alumnes d’últim curs de la carrera de Dret a totes les universitats de Catalunya, que des de 1995 coordina a nivell de tot Catalunya. Entre maig de 2007 i juliol de 2008 ha estat directora de l’Escola Judicial, amb competències a Madrid i Barcelona.
 
El 2013 va ser distingida amb la Cruz Distinguida de primera Clase de la Orden de San Raimundo de Peñafort, que concedeix el Ministeri de Justícia per premiar el mèrit a la justícia i reconèixer fets distingits i serveis rellevants en el camp del dret.
 
Des del desembre de 2013 és la directora del Programa de Polítiques de Transparència del Govern de la Generalitat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia