• Aquesta actuació, en coordinació entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Ministeri de Foment i les concessionàries, ha comptat amb un pressupost d’uns 100.000 euros
 
  • Durant el març vinent, s’instal·laran noves senyals a la C-15, per adaptar la senyalització existent als nous itineraris establerts a l’autopista AP-7 i la carretera N-340.
Senyals AP-7 eix Diagonal
Les concessionàries de l’Eix Diagonal i de l’autopista l’AP-7 han finalitzat obres d’adequació de la senyalització vertical d’orientació a la carretera N-340 i a l’autopista AP-7 a l’entorn de Vilafranca del Penedès per a millorar les indicacions en aquestes vies cap a l’Eix Diagonal (Vilanova i la Geltrú –Igualada - Manresa). Les noves senyals, col·locades tant en sentit sud com en sentit nord, permeten millorar l’accessibilitat dels usuaris cap aquest eix viari, que acosta el litoral a les comarques centrals.
 
Aquesta actuació ha comptat amb la coordinació del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Foment, així com les concessionàries Eix Diagonal i ACESA. Els treballs han suposat una inversió de 100.000 euros, a càrrec de les dues societats concessionàries en el marc de les actuacions acordades amb el Departament per al manteniment i millora de la infraestructura.
 
L’Eix Diagonal, de 64 quilòmetres de longitud, es recolza en les carreteres C-15 i C-37 i connecta les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sud-oest a nord-est. La seva configuració ha permès tant millorar el trànsit de llarg recorregut, tot acostant el litoral i les comarques centrals, com potenciar les comunicacions intercomarcals. Aquest eix registra un trànsit d’uns 11.500 vehicles diaris de mitjana, entre els 16.500 al tram Vilanova-Vilafranca i els 7.000 a l’Igualada – Manresa).
 
  • Carretera N-340: S’han portat a terme obres de millora dels pòrtics, banderoles i cartells laterals a l’N-340 per afegir la indicació: “C-15 Manresa Igualada” i donar coherència a la resta d’indicacions pels itineraris de la C-15 (per exemple, Sant Sadurní i AP-7 en els dos sentits de la circulació) .
  • Autopista AP-7: S’hi han afegit les indicacions cap a la C-15 als cartells dels diversos enllaços de la variant de Vilafranca, indicat les mencions Igualada i manresa alhora que s’han adequat a la nova senyalització de la carretera N-340.
 
En paral·lel, estan en execució millores en la senyalització de la C-15, amb l’addicció de la menció “AP-7 Barcelona”, que finalitzaran en les pròximes setmanes.
 
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 236

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 162