• L’objectiu de la Mostra és promocionar els millors treballs emprenedors realitzats per alumnes d’FP
  • Els centres que han aconseguit primer premi són: Escola Joviat, Institut Montserrat Roig, Institut La Garrotxa, Institut Bosc de la Coma, ESAD d’Olot, Institut La Guineueta, Educem, Centre d’estudis Joan XXIII, i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
  • La Mostra, que ha celebrat enguany la tercera edició, ha recollit un total de 34 projectes
foto
 
Un total de nou centres educatius d’arreu del país han resultat guanyadors de la tercera Mostra de projectes emprenedors de la formació professional a Catalunya. Els instituts guardonats han rebut aquesta tarda els premis de mans de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, al Cosmocaixa. Els instituts guanyadors són: Escola Joviat de Manresa, Institut Montserrat Roig de Terrassa, Institut La Garrotxa d’Olot, Institut Bosc de la Coma d’Olot, Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, Institut La Guineueta de Barcelona, Educem de Granollers, Centre d’estudis Joan XXIII de l’Hospitalet i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
 
La Mostra vol exposar i promocionar els millors projectes emprenedors del passat curs 2013-2014, realitzats per alumnes de formació professional. S’han valorat els projectes que reflecteixen la creació d’un producte o un servei i la seva comercialització. Tots els projectes a concurs han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori. Aquesta Mostra facilita la integració a les activitats que es duen a terme a Catalunya per al foment de l’emprenedoria.
 
En l’edició d’enguany de la Mostra s’han presentat 34 projectes a concurs. Dels 12 treballs finalistes han sortit guanyadors 9 projectes que han presentat els següents treballs:
 
Gallines per a tothom, projecte de l’Escola Joviat de Manresa guanyador del primer premi a la Millor idea en grau mitjà. Creació d’una empresa que  es dedica a prestar un servei de lloguer de gallines, dins d’un galliner què també es pot visitar, posar nom a les gallines, donar-les de menjar, agafar-les i recollir-ne els ous. Aquest producte està adreçat a nens i famílies.
 
Akam, de l’Institut Montserrat Roig de Terrassa, primer premi al projecte Més viable en grau mitjà. Empresa que ofereix  tot tipus de mobles, objectes personals i de decoració, reciclats..
 
Can Mas Nou, de l’Institut La Garrotxa d’Olot, l’Institut Bosc de la Coma d’Olot, i l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, premi al Millor projecte col·laboratiu entre cicles tant en la categoria de grau mitjà com en grau superior. Empresa que vol produir i distribuir els seus productes d’explotació  ecològica, repartint: cistelles de fruita, verdura, ous, mel, pol·len i verdures en conserva.
 
Snailfarm, de l’Institut La Guineueta de Barcelona, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau mitjà. Creació d’una empresa que es dedica  a la criança de cargols europeus per a la producció i venda de crema estètica, gel de bany i bàlsam labial, obtinguts de la secreció de los mateixos i també per vendre com a producte de restauració.
 
Tot aquí, d’Educem Centres d’Ensenyament de Granollers, primer premi a la Millor idea en grau superior. Empresa que es dedica a la compra i venda tant directa, com per web, de tallers de reciclatge i subhastes de productes de segona mà.
 
Adaptour, del Centre d’Estudis Joan XXIII de l’Hospitalet, primer premi al Millor pla de projecte en grau superior. Empresa que ofereix un servei de transport turístic adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, amb Tours per la ciutat de Barcelona.
 
Liyorestaurant, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, primer premi al projecte Més viable en grau superior. Restaurant que ofereix un servei de menjar sa amb dos tipus de propostes gastronòmiques:
. “Urban picnic” Per a persones que treballen i mengen sempre en restaurants.
. “Urban Meals”: Per a persones que només precisen del servei els caps de setmana.
 
-       Actibages, de l’Escola Joviat de Manresa, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau superior. Servei que  ofereix una pàgina web especialitzada amb informació de les activitats que s’organitzen a la comarca del Bages promocionant especialment les activitats solidàries.
 
També s’han premiat amb segons i tercers premis l’Institut de l’Ebre (projecte Invert i projecte Bioebre), Escola Tècnico Professional Xavier de Barcelona (projecte Hostessfarma), i l’Institut de Terrassa (projecte Denim Jeans).
 
 
24 de febrer de 2015