Agència Catalana de l'Aigua

Foix

L'Agència Catalana de l'Aigua revisa i millora el sistema elèctric de la presa de Foix, a l'Alt Penedès

query_builder   25 febrer 2015 09:47

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua revisa i millora el sistema elèctric de la presa de Foix, a l'Alt Penedès

 
  • Les actuacions dutes a terme permetran garantir i millorar l’operativitat de les instal·lacions i l’explotació de l’embassament
 
  • Actualment Foix se situa a prop del 100% de la seva capacitat, amb 3,7 hm3, i està alliberant entre 26 i 38 litres per segon
 
 
Foix
L’Agència Catalana de l’Aigua ha revisat i millorat el sistema elèctric de la presa de Foix, a la comarca de l’Alt Penedès. Les millores dutes a terme permetran garantir i millorar l’operativitat de les instal·lacions i l’explotació de l’embassament.
 
Aquest embassament, que s’encarrega d’administrar les necessitats de la Comunitat de Regants del Foix, està actualment a prop del 100% de la seva capacitat, amb 3,7 hm3 d’aigua emmagatzemats.
 
Entre els mesos de febrer i març s’alliberarà des de la presa un cabal que oscil·larà entre els 26 i els 38 litres per segon, per tal de garantir les actuals necessitats dels regants. Es preveu, de cara al mes d’abril, convocar una nova comissió de desembassament del sistema Foix, on es fixaran les dotacions d’aigua reservades per a garantir la campanya de reg d’enguany. En el següent enllaç es poden consultar els documents de les últimes comissions de desembassament del Foix:
 
Aquests treballs s’engloben dins les tasques que l’ACA desenvolupa de manera periòdica per al manteniment, explotació i garantia operativa en infraestructures de regulació que explota, amb l’objectiu de vetllar pel seu control de seguretat  necessari, tant a nivell de la gestió dels recursos hídrics com de la prevenció de riscos per inundació durant episodis d’avinguda a les conques internes de Catalunya.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 207

Foto

Foto
JPG | 91

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia