Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) per les pluges abundants previstes i per la possibilitat d’increment dels cabals a tota la conca de l’Ebre i els seus afluents, tant a capçalera a muntanya.
 
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC es preveu que continuïn les precipitacions abundants a l’Alta Ribagorça, Val d’Aran i Pallars Sobirà. Aquesta pluja fondrà part de la neu acumulada i farà que els cabals dels rius siguin molt abundants. Es preveu que els cabals puguin superar els llindars de perill d’inundació en algunes zones.
 
Segons han informat la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) es  preveuen avingudes a la conca del riu Ebre. La persistència de les precipitacions i el desgel a cotes per sota dels 1.000m està provocant un increment significatiu dels cabals dels rius al llarg del recorregut del riu Ebre, des de la capçalera fins a Aragó. Per aquest motiu, es manté la previsió de que els cabals i nivells dels rius vagin augmentant els propers dies. Per minimitzar l’impacte d’aquest increment de cabals, els embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix procediran a realitzar un desembassament controlat al voltant dels 1.500m3/s (cabal a partir del qual es poden produir inundacions en les zones més properes) , per absorbir els cabals que arribaran al llarg d’aquesta setmana procedents dels trams alt i mig de l’Ebre. Aquest vessament es pot prolongar durant varis dies.
 
Així mateix, els cabals sortints als embassaments són els següents:
  • Mequinensa 1.550m3/s
  • Riba-roja 1.520m3/s
  • Flix 1.530m3/s
 
Pel que fa als afluents de l’Ebre a Catalunya esmentar que es poden observar increments de cabals a causa també del desgel i la persistència de les precipitacions.
 
Protecció Civil de la Generalitat recorda que les activitats d’oci i professionals als rius poden quedar afectades i ser recomanable no realitzar-les pels cabals de perill que es poden assolir. Cal extremar la precaució prop dels rius di zones inundables  i allunyar-s’hi en cas de risc.