“Com es la meva cultura” és el títol de la primera activitat que s’ha dut a terme al Sociosanitari Francolí, en la qual alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona han explicat costums dels seus països d’origen amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’ Hospital Sociosanitari Francolí signen un conveni per fomentar la presència i l’ús del català entre els seus usuaris.

L’objecte de l’acord és establir un marc de col·laboració estable entre totes tres parts pel que fa a l’organització i realització d’activitats que fomentin la presència  i l’ús de la llengua catalana entre els usuaris de l’ Hospital Sociosanitari Francolí, i la gestió que comporten.

Al llarg de l’any, el Departament de Cultura organitzarà tot un seguit d’activitats vinculades amb la celebració de Sant Jordi o el Dia Mundial del Teatre, mentre que el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona té prevista una cantada de nadales entre els dies de Nadal i Reis amb la coral del Centre, a més d’aportar material divers de suport per fomentar la lectura en català i l’aprenentatge de la llengua.

L’Hospital Sociosanitari Francolí  a banda de coordinar i gaudir d’aquestes accions, difondrà i facilitarà informació sobre els cursos del Consorci i el programa Voluntariat  lingüístic en el si del centre.

A banda de la col·laboració que s’estableix en el marc d’aquest conveni, la Biblioteca Pública de Tarragona també col·labora amb l’ Hospital Sociosanitari Francolí a través de la donació de llibres per renovar la seva biblioteca. Aquests dies s’ha fet el primer lliurament d’una sèrie de trameses periòdiques que s’aniran fent segons el que acordin ambdues parts. En aquest cas, són prop de tres-cents títols i es tracta, bàsicament, de novel·la i literatura en general, tot i que s’hi afegeixen també alguns fons temàtics actualitzats.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de família

Fotografia de família
JPG | 1436