Agència de l'Habitatge de Catalunya

La Generalitat ha destinat més de 6M d'euros en ajuts socials d'habitatge per a 3.457 famílies de la Catalunya Central

query_builder   26 febrer 2015 13:44

event_note Nota de premsa

La Generalitat ha destinat més de 6M d'euros en ajuts socials d'habitatge per a 3.457 famílies de la Catalunya Central

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha fet un total de 32.363 actuacions per evitar que les famílies perdin el  seu habitatge per manca de recursos econòmics i es preveu que, per a l’any 2015, aquestes prestacions puguin arribar a més de 38.000 famílies a tot Catalunya.
 
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala,  i el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, Juli Gendrau, han presentat avui les dades referents a les actuacions fetes per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya  per evitar la pèrdua de l’habitatge.
 
En total, s’ha actuat sobre 32.363 llars en risc d’exclusió a Catalunya, 3.457 de les quals estan situades a la Catalunya Central. (Podeu consultar les dades per comarques al pdf).
 
Ajuts al lloguer
 
Inclouen les prestacions per pagar el lloguer i les  ajudes per a aturats de llarga durada. Al març de 2014, en la línia de reforçar les prestacions per evitar la pèrdua de l’habitatge, es va posar en funcionament un nou ajut que va dels 170 als 200 euros mensuals per a famílies que tinguin algun membre en situació d’atur de llarga durada.
 
Actuacions d’urgència
 
Inclouen les actuacions d’urgència que es fan per ajudar al pagament del lloguer o la hipoteca o per evitar la pèrdua de l’habitatge. Durant l’any 2013, davant l’onada de desnonaments que es produïen diàriament a Catalunya, el Govern va obrir una nova línia d’ajuts d’especial urgència, de fins a 3.000 euros anuals, per a famílies ja desnonades, per ajudar-les a pagar el lloguer d’un altre pis.
 
Ofideute és un servei d’intermediació hipotecària que atén  les famílies amb problemes per atendre les quotes de la hipoteca i que fa intermediació amb les entitats financeres per arribar a solucions beneficioses per ambdues parts. Actualment disposa de 58 d’oficines a tot el territori català i  durant l’any 2014 han iniciat  2.900 expedients, dels quals 849 ja s’han resolt amb una solució pactada que ha evitat el desnonament.
 
La Mesa d’Emergències de la Generalitat atorga habitatges de manera urgent a les famílies que estan en risc  d’exclusió social. L’any 2014 ha ofert una llar a 579 famílies, un increment també notable respecte dels 360 casos de l’any 2013.
 
Els habitatges d’inclusió són pisos cedits a entitats o associacions sense afany de lucre per atendre casos d’urgència social. En total, se n’han concedit 1.453 durant l’any 2014. L’any 2013 ja se’n van concedir 1.135.
 
En total, a Catalunya  s’han concedit 32.363 ajuts durant l’any 2014, fet que suposa un increment respecte dels 25.509 que es van concedir l’any 2013. (Podeu consultar les dades per comarques al pdf).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 109

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia