Drets Socials

Foto de la inauguració

La consellera Neus Munté i l'alcalde Xavier Trias inauguren el Centre Integral Montjuïc Aspace

L'equipament, que integra diversos serveis per a persones amb paràlisi cerebral, ha comptat amb una subvenció de més de 2,2 milions del Departament de Benestar Social i Família

query_builder   26 febrer 2015 13:57

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté i l'alcalde Xavier Trias inauguren el Centre Integral Montjuïc Aspace

L'equipament, que integra diversos serveis per a persones amb paràlisi cerebral, ha comptat amb una subvenció de més de 2,2 milions del Departament de Benestar Social i Família

Foto de la inauguració
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i l’alcalde Barcelona, Xavier Trias, han inaugurat aquest dijous el nou Centre Integral Montjuïc de l’Associació i Fundació de la Paràlisi Cerebral Aspace.
 
Aquest centre integra serveis de salut i rehabilitació, centre d’atenció diürna i centre de teràpia ocupacional, servei d’acolliment residencial, aula docent i els serveis centrals de l’entitat.
 
La construcció del nou equipament ha tingut un cost de 5,4 milions d’euros, als quals també s’ha de sumar una inversió de 2,3 milions corresponent a l’equipament i les instal·lacions. El Departament de Benestar Social i Família ha contribuït al finançament de l’obra amb una aportació de 2.295.000 euros. Per la seva banda, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha aportat 4,2 milions a través de la convocatòria de subvencions a càrrec de l’assignació tributària de l’IRPF i l’Ajuntament de Barcelona ha cedit els terrenys on s’ubica el centre.
 
Durant la inauguració, la consellera Munté, ha destacat l’empenta d’Aspace “per tirar endavant un projecte d’aquestes característiques i construir un edifici integrador i integral que aposta per la sostenibilitat i l’accessibilitat”.  La consellera de Benestar Social i Família ha refermat el compromís del Departament amb entitats que com Aspace treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies i ha ressaltat la importància de la col·laboració entre l’Administració i les entitats del Tercer Sector per tirar endavant projectes com aquest. “En la posada en marxa d’aquest equipament hem sumat esforços les administracions i Aspace i, en un context com l’actual, aquesta és una de les millors fórmules per tirar endavant i continuar oferint la millor atenció a les persones”, ha dit la consellera.
El nou centre d’Aspace té 5.373,20 metres quadrats distribuïts en planta baixa i tres plantes. A la planta baixa hi els serveis de salut i rehabilitació amb una sala de fisioteràpia, una sala multisensorial, un poliesportiu i una piscina, entre altres. El centre d’atenció diürna i el servei de teràpia ocupacional, amb 45 i 60 places, respectivament, es troba a la primera planta.
 
A la segona planta s’ha instal·lat el servei d’acolliment residencial amb una capacitat total de 45 places. Inicialment, el servei es posa en marxa amb la concertació de 19 places finançades pel Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Barcelona a través del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, ens participat per les dues administracions. Finalment, a la tercera planta hi ha els serveis centrals de l’entitat, així com una aula docent i una sala de juntes.

3  

Imatges

La consellera Munté amb un dels usuaris del centre

La consellera Munté amb un dels usuaris del centre 228

Instal·lacions del nou centre

Instal·lacions del nou centre 1004

La consellera Munté i l'alcalde de Barcelona durant la inauguració

La consellera Munté i l'alcalde de Barcelona durant la inauguració 922

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia