La directora general de Pesca i Afers Marítims, Àngela Seira, va participar ahir al Simpòsium Internacional GAP2 sobre Recerca Participativa i Cogestió en pesqueries, que s’ha celebrat aquests dies a Barcelona.
 
Durant la seva intervenció, la directora va destacar l’èxit de l’experiència catalana de cogestió que “ha sorgit del propi sector fruit del treball conjunt amb els pescadors”. La directora també es va referir a la formació de tècnics i investigadors de l’àmbit marítim, i de l’experiència dels professionals de la pesca.
 
D’altra banda, va remarcar la importància dels objectius de la cogestió, el treball en equip, el control de captures, la disminució de l’impacte ecològic de l’art sobre el fons, la millora del rendiment energètic i l’augment de selectivitat a l’hora de les captures amb la conseqüent disminució que això comporta dels descarts.
 
Per finalitzar, la directora va mostrar la seva satisfacció per “poder parlar de tres iniciatives pioneres en el sector pesquer”.  Aquestes iniciatives s’han presentat en aquest simpòsium com a experiències locals en cogestió:
 
·         Per part del president de la Confraria de Pescadors de Palamós la gamba rosada de Palamós.
·         Per un pescador del sonso de la Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar la modalitat artesanal de la pesqueria de la sonsera.
·         Per part del president de la Confraria de Pescadors de Roses, el lluç de Roses.
 
Finalment, Àngela Seria va remarcar la importància de línies de projectes com aquests per tal d’aconseguir entre els diferents agents que composen l’activitat pesquera un millor coneixement i confiança amb uns objectius comuns.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.