Interior

El conseller d'Interior s'ha compromès a millorar els protocols d'emergència arran de l'incident de Campdevànol

query_builder   26 febrer 2015 14:48

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior s'ha compromès a millorar els protocols d'emergència arran de l'incident de Campdevànol

·        Espadaler ha explicat que es va aplicar correctament el procediment operatiu i que el protocol no va ser erroni
 
·        El conseller d’Interior ha anunciat que en breu es presentarà un aplicatiu del 112 que geolocalitzarà les trucades de forma immediata
Foto
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut avui al Parlament, a petició pròpia, per explicar i informar sobre l’actuació dels serveis d’emergències i de seguretat durant els fets ocorreguts la matinada del 14 de gener al terme municipal de Campdevànol.
 
En primer lloc, el conseller ha lamentat la mort dels dos joves que van perdre la vida aquella matinada i ha volgut transmetre des del departament d’Interior i de part de tots els cossos que van intervenir en la recerca el més sentit condol a familiars i coneguts.
 
Durant la seva compareixença, i desprès d’una explicació cronològica i detallada de com van anar els fets, Espadaler manté que es va aplicar correctament el procediment operatiu per part del 112 en considerar que es tractava d’una assistència mèdica en espai públic. Per tant es va activar el Sistema d’Emergències mèdiques i simultàniament als Mossos d’Esquadra. L’alertant en cap moment va manifestar estar perdut ni que hagués patit un accident. El conseller d’Interior ha resumit que “en conseqüència, l’activació dels serveis, per aquest ordre, primer SEM, i mossos i posteriorment  bombers, té lògica, s’adequa als protocols i no es dilata en el temps”.
 
Des del primer moment, el departament d’Interior ha estat treballant per esbrinar i aclarir els fets d’aquella actuació, així mateix, Espadaler ha dit que amb la informació que disposem i hem pogut analitzar no estem davant d’un mal ús dels protocols ni d’uns protocols erronis”. El conseller  ha manifestat que “el fatal desenllaç d’aquest episodi va ser degut a la dissortada concatenació de diferents factors, part dels quals tenen un recorregut de millora”.
 
En aquest sentit, Espadaler ha avançat que el 112 disposarà d’una App que geolocalitzarà les trucades de forma immediata. Aquest aplicatiu suposarà una millora del servei, però no vull generar falses expectatives hem de ser conscients que el 25% del territori català té llacunes en cobertura de telefonia mòbil” ha explicat.
 
Espadaler també ha anunciat que el parc de bombers de Ripoll en breu disposarà d’un 4x4. Malgrat tot, el conseller ha aclarit que “el que no es pot afirmar és que si el parc de bombers de Ripoll hagués disposat d’un 4x4 les coses potser haurien anat d’una altra manera, per la senzilla raó que tots els 4x4 que van participar en la recerca no van poder arribar al punt on va arribar el vehicle objecte de recerca”. “Entre d’altres coses –ha afegit- perquè la recerca no es va fer on finalment es va localitzar el vehicle, seguint les indicacions del propi alertant”.
 
El conseller ha volgut cloure la compareixença assegurant que “no podem ni volem mirar cap a un altre costat, ho farem perquè és la nostra responsabilitat i ho farem perquè som conscients que sempre podem millorar”.
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia