• El vídeo ha de recollir, per exemple, l’experiència de participar al programa, les motivacions per ser voluntari, què aporta participar al VxL, anècdotes, activitats compartides, situacions entranyables
  • El concurs és a través de les xarxes socials i fins el 23 de març i el veredicte del jurat es donarà a conèixer el 27 de març
Logotip concurs Voluntaris per la Llengua
El Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització impulsen el concurs de vídeos "Jo sóc VxL. I tu?", que s’obre avui a la participació a través de les xarxes socials. La iniciativa vol recollir testimonis dels voluntaris que participen o han participat en el programa Voluntariat per la llengua. El concurs es complementarà amb un altre de posterior que recollirà les experiències dels aprenents.
 
El concurs compta amb el patrocini de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) i del TR3SC. Els objectius són conèixer el punt de vista del voluntari pel que fa a la seva experiència al VxL, reconèixer i fer visible la tasca que fan els voluntaris, promoure una reflexió sobre els valors del programa i crear una col·lecció de vídeos que recullin experiències dels voluntaris.
 
Per poder-hi participar cal haver pres part en algun moment del programa Voluntariat per la llengua com a voluntari, enregistrar un vídeo d’un mínim de 30 segons i un màxim de 60, publicar- lo a través de YouTube o Vimeo i compartir- lo a Twitter mencionant @vxlcat i amb l’etiqueta #josócVxL o bé publicar-ho a la pestanya #josócVxL de la pàgina de Facebook de VxL.
 
Pel que fa al contingut, el vídeo ha de recollir, per exemple, l’experiència de participar al programa, les motivacions per ser voluntari, què aporta participar al VxL, anècdotes, activitats compartides, situacions entranyables, etc. Els vídeos poden estar fets amb qualsevol dispositiu, càmera, mòbil, tauleta i en qualsevol tècnica, ficció, documental, musical, dibuixos animats. Hi poden sortir persones, animals, ninots, dibuixos, etc.
 
El jurat valorarà l’originalitat, la creativitat, el missatge, la qualitat lingüística i audiovisual, la capacitat de síntesi i de transmetre els valors del programa. També es tindrà en compte l’èxit que hagi tingut el vídeo a les xarxes socials.
 
La data límit per presentar els clips és el dilluns dia 23 de març i serà el divendres de la mateixa setmana, el dia 27 de març, quan es donaran a conèixer els guanyadors.
 
El millor vídeo rebrà una estada d'un dia en pensió completa per a dues persones en un alberg de joventut de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) i un lector de llibres digitals. Tant el guanyador com els finalistes seran obsequiats amb un carnet TR3SC per a un any.