Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones, el Consell Comarcal del Priorat i l'associació de comerciants de Falset col·laboren per donar a conèixer la Línia 900900120

query_builder   27 febrer 2015 14:25

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones, el Consell Comarcal del Priorat i l'associació de comerciants de Falset col·laboren per donar a conèixer la Línia 900900120

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Lídia Bargas, el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, i el president de l’associació de comerciants de Falset, Miquel Àngel Hernàndez, han mantingut avui una reunió per establir la col·laboració per a la divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120.
 
L’objectiu d’aquesta iniciativa és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones de la comarca del Priorat que el puguin necessitar a través de la distribució estratègica de cartells i adhesius en establiments i serveis. El telèfon 900900120 és un primer recurs confidencial on les dones poden trucar i expressar la situació viscuda i se’ls ofereix una derivació als serveis de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista.
 
L’atenció és gratuïta, s’ofereix tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia i facilita la comunicació en un total de 124 llengües. A través del telèfon 900900120 les dones accedeixen directament a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut.
 
Aquest servei va atendre l’any passat a Catalunya 9.227, que suposen 769 trucades mensuals i al voltant de 25 diàries. De l’anàlisi de les trucades destaca que el 94,2% de les ocasions es tracta de violència masclista en la parella. En el 68% dels casos es tracta de la parella actual i en el 32% de l’ex-parella. En la resta d’ocasions es tracta de violència familiar, social comunitària i laboral.

La majoria de trucades, el 94,6%, són per violència psicològica; en un 35,1% per violència física; en un 8% per violència econòmica, i en un 2,8% per violència i abusos sexuals. Per altra banda, cal destacar que el 56% de les dones conviuen amb l’agressor, i dins aquest grup, el 27%, tenen fills/filles menors d’edat vivint dins el nucli familiar, víctimes d’aquesta violència.

L’any passat un total de 114 ens locals van impulsar el coneixement de la Línia 900900120 en el seu territori a través de serveis, xarxa associativa, empresarial i comercial en el marc d’un acord de col•laboració que l’ICD va establir amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia