• El cap del Govern ha participat en l’acte de benvinguda als membres de la Fundació Mobile World Capital i del comitè executiu de la GSMA, organitzadors del Mobile World Congress
El president Mas conversa amb la directora general de la GSMA, en un moment de l'acte (Foto: Ruben Moreno)
El president Mas conversa amb la directora general de la GSMA, en un moment de l'acte (Foto: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat aquest vespre la benvinguda a Barcelona i a Catalunya als membres de la Fundació Mobile World Capital i del comitè executiu de la GSMA, organitzadors del Mobile World Congress, i ha destacat que “aquest és el lloc adequat per tenir bons amics, per tenir bons socis i per fer bons negocis”.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat la importància per a una economia com la catalana “d’obrir-se al món i acabar amb les fronteres i les barreres” i ha recordat que Catalunya, amb un 16% de la població espanyola, representa el 19% del PIB, un 25% del comerç internacional d’arreu de l’Estat i un 25% del turisme estranger. “La nostra economia s'ha convertit en la més oberta al sud d'Europa i a la zona del Mediterrani”, ha assegurat i ha afegit que “és per això que era cabdal per a nosaltres convertir-nos en la capital del mòbil ara fa tres anys”.
 
Durant el sopar de benvinguda als organitzadors del congrés que se celebra a partir de demà a Barcelona, el cap de l’Executiu ha afirmat que a Catalunya es combinen “una llarga història, un ferm sentit d'identitat, un elevat índex d'immigració i una economia moderna”. El president ha destacat també que “tenim un sistema d’innovació i recerca molt avançat, amb cohesió social, prosperitat i democràcia”.
 
Artur Mas ha iniciat el seu parlament assenyalant que “després d'una crisi econòmica massa llarga i profunda, la nostra economia es torna a recuperar” i fent notar que “s'ha fet molta feina, tant des del sector públic com des del privat”. “Això vol dir que al nostre país hi ha més i millors oportunitats de cara als negocis”, ha conclòs, i ha posat com a exemples “el gran èxit del Mobile World Congress i la tasca positiva de la Mobile World Capital”.
 
En el sopar també hi han intervingut el rei Felip; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i la directora general de la GSM Association, Anne Bouverot. A l’acte hi han assistit unes 140 persones, entre les quals es trobaven els presidents i consellers delegats de les empreses més importants del món en el sector de les comunicacions mòbils, com Telecom, Telefónica, Intel, Huawei, Bharti Airtel, Vodafone, AT&T, Ericsson, Orange, Telstra, Gemalto i Deutsche Telekom, entre moltes d’altres.  
 
 

1  

Imatges

President i DG GSMA

President i DG GSMA 380