• La jornada tindrà lloc el divendres 6 de març a l’Arts Santa Mònica
El Departament de Cultura organitza una jornada de formació dedicada al programa europeu de finançament anomenat Horizon 2020. La sessió es farà el proper dia 6 de març a partir de les 9.45h a l’Arts Santa Mònica de Barcelona.
 
Horizon 2020 és el programa de la Unió Europea de finançament per a la investigació i la innovació per als propers 7 anys. El seu objectiu és garantir la competitivitat global d'Europa. Es centra en tres punts:
-       aconseguir el creixement econòmic i la creació d’ocupació;
-       fer-ho a través de la investigació i la innovació;
-       generar impacte social.
 
La sessió estarà conduïda per d'Àlex Navarro, coordinador d'Europa Creativa Desk -  MEDIA Catalunya, de l'Àrea de Mercats de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i comptarà amb la presència d'Aïda Díaz, representant Autonòmica del Punt Nacional de Contacte del Programa Horizon 2020 en els àmbits de les societats inclusives, innovadores i reflexives i de la Ciència, amb i per a la Societat i membre del Servei de Projectes Europeus i Internacionals (SPEI) de l'Àrea d’Internacionalització de l'AGAUR (Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca).
 
Des del maig de 2013 el Departament de Cultura ha engegat diverses accions per incentivar i fomentar la participació de les empreses culturals i creatives catalanes en programes europeus de finançament. Les sessions informatives EuropeCalls en són un exemple. Per mitjà d’aquestes jornades es dóna a conèixer diverses oportunitats de finançament que existeixen en el marc de la Unió Europea i es planteja quines són les vies d'accés i els seus interlocutors.