Economia i Hisenda

L'ICF i Caixa d'Enginyers obren una línia de microcrèdits per a emprenedors i petites empreses

Caixa d'Enginyers comercialitzarà aquests préstecs, de fins a 25.000 euros, cofinançats per l'ICF i Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)

query_builder   2 març 2015 11:55

event_note Nota de premsa

L'ICF i Caixa d'Enginyers obren una línia de microcrèdits per a emprenedors i petites empreses

Caixa d'Enginyers comercialitzarà aquests préstecs, de fins a 25.000 euros, cofinançats per l'ICF i Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)

L'Institut Català de Finances (ICF) i Caixa d'Enginyers han obert una línia de microcrèdits, de fins a 25.000 euros, adreçats a finançar l’establiment, consolidació i/o ampliació de micro empreses, negocis d’autònoms i/o professionals independents, amb l’objectiu de contribuir a la creació i consolidació d’ocupació a Catalunya.
 
Caixa d’Enginyers comercialitzarà aquests préstecs, cofinançats per l’ICF - a través d’IFEM -, i Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del programa JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises).
 
Mitjançant aquests préstecs es podrà finançar la compra de mobiliari, instal•lacions, maquinària, vehicles de transport públic, programari informàtic, drets de la propietat industrial, drets de traspàs, serveis de consultoria i formació.
 
Aquests microcrèdits tindran un període de devolució de fins a 7 anys, amb la possibilitat d’incloure-hi fins a dos anys de carència d’amortització. Seran préstecs a un tipus d’interès fix o variable, referenciat a l’EURIBOR, no tindran comissions, i podran finançar el 100% del projecte.
 
Caixa d’Enginyers
 
El Grup Caixa d’Enginyers és un grup cooperatiu de crèdit i serveis financers i asseguradors especialitzat en l’atenció a comunitats professionals, que aposta per un model propi d’entitat bancària basat en l’atenció personalitzada, el rigor i la transparència en la gestió i compromís amb la societat.
 
L’Entitat compta amb una xarxa de 18 oficines a Espanya (9 a Barcelona, 2 a Madrid, 2 a Sevilla i una a Girona, València, Saragossa, Alacant i Sant Cugat del Vallès). La xarxa d’oficines es completa amb la instal•lació d’Oficinesd’Atenció Personalitzada (OAP). Lleida, Palma de Mallorca, Màlaga (2) i Bilbao són les ciutats que ja compten amb una OAP.
 
 
Institut Català de Finances (ICF)
 
L’Institut Català de Finances (www.icf.cat) és una entitat financera pública, propietat de la Generalitat de Catalunya.
 
El principal objectiu de l’entitat és facilitar l’accés al finançament al teixit empresarial, especialment a les pimes, per tal de contribuir a la reactivació i el creixement de l’economia catalana.
 
L’ICF finança projectes empresarials mitjançant préstecs, avals i la inversió en capital risc, entre d'altres.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 214

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia