• La desena edició del Mobile World Congress ha arrencat avui amb la presència de 52 empreses catalanes i 8 centres tecnològics que hi participen de la mà de la Generalitat


• El conseller d’Empresa i Ocupació diu que la Generalitat “afavoreix la implantació a Catalunya d’importants indústries de telecomunicacions al mateix temps que facilita que les pimes catalanes se situïn en el món dels negocis de la mobilitat”

 

La desena edició del Mobile World Congress ha arrencat avui amb la presència de 60 empreses i centres catalans que participen amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Ocupació, i que estan ubicats en dos espais destacats: l’Estand Catalonia i l’App Planet. Durant la visita a les empreses, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que “la repercussió d’aquest esdeveniment permet contradir aquells que diuen que només qualla una setmana: el MWC no és un aparador temporal sinó la consolidació d’una aposta que situa Catalunya com a centre de referència internacional de les telecomunicacions i la mobilitat”.

En aquest sentit, Puig ha recordat que ja fa anys que el Govern de la Generalitat està “impulsant polítiques orientades a afavorir la implantació d’importants indústries relacionades amb les telecomunicacions”, al mateix temps que facilita les petites i mitjanes empreses catalanes la possibilitat de prendre part en aquest aparador “on poden aprofitar per fer negoci, trobar partners, buscar inversors, trobar clients i proveïdors i, en definitiva, situar-se en el món dels negocis de la mobilitat a escala internacional”. Al ja tradicional esmorzar de benvinguda i networking que el conseller ha ofert a les empreses, els ha agraït “el seu esforç, professionalitat i col•laboració en el creixement d’un sector que té un fort poder d’arrossegament”.

La Generalitat confia que aquesta tasca contínua de tots els agents implicats, tant públics com privats, consolidin Barcelona i Catalunya com a capital mundial del mòbil més enllà del 2018. En aquesta desena edició, 52 empreses catalanes i 8 centres tecnològics participen al Mobile World Congrés de la mà de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Ocupació. D’aquesta manera, sumant les deu edicions del MWC, la Generalitat de Catalunya haurà impulsat la participació de 311 empreses catalanes.

Al congrés hi participen aquest any 95 empreses catalanes, gairebé un 5% del total d’expositors. A més, durant els quatre dies del congrés, l’Estand Catalonia acull el Brokerage Event, que consisteix en un seguit d’entrevistes bilaterals de trenta minuts de durada entre empreses que busquen socis comercials i tecnològics. Des de la seva primera edició, aquest esdeveniment internacional ha comptat amb la participació de més de 4.000 empreses que han mantingut prop de 7.000 entrevistes.

 

Segona edició del 4 Years From Now (4FYN)

A més d’impulsar la participació d’empreses catalanes al MWC, la Generalitat és part destacada en la segona edició de la trobada internacional d’emprenedors 4 Years From Now (4YFN), organitzada per Barcelona Mobile World Capital i que compta amb el suport del programa Catalunya Emprèn. Enguany, la Generalitat de Catalunya, i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa són presents al 4YFN amb un estand que compta amb nou empreses catalanes i 5 agents del sector.

Així, Catalunya donarà a conèixer què es fa al nostre país en l’àmbit de l’emprenedoria i reforçarà el seu posicionament per atreure talent a nivell internacional. Durant els 4 dies del MWC, el 4YFN reunirà al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc emprenedors, professionals, empreses emergents, acceleradores, incubadores i inversors de sector mobile, i oferirà als assistents l’oportunitat de trobar els recursos necessaris per iniciar o accelerar els seus projectes.

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant la inauguració del MWC, amb el president de la Generalitat i el Rei d'Espanya

El conseller Puig durant la inauguració del MWC, amb el president de la Generalitat i el Rei d'Espanya
JPG |

El conseller Puig durant l'atenció als mitjans en l'esmorzar networking amb empreses catalanes al MWC

El conseller Puig durant l'atenció als mitjans en l'esmorzar networking amb empreses catalanes al MWC
JPG | 1029