Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Inauguració a Ripoll del Primer Saló de l'Ensenyament del Ripollès

query_builder   2 març 2015 14:06

event_note Nota de premsa

Inauguració a Ripoll del Primer Saló de l'Ensenyament del Ripollès

Està organitzat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del Programa ODISSEU de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Ripollès
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, inaugurarà, demà, dia 3 de març a les 10 h. a la sala Eudald Graells de Ripoll, el Primer Saló de l’Ensenyament del Ripollès.
 
El Programa Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural, és un programa impulsat pel DAAM des de l’any 2012, amb una aportació total de 165.000 €, que té l’objectiu de fomentar el retorn del capital humà format en les universitats a les zones rurals d’origen, mitjançant el contacte i la implicació dels principals agents que coincideixen en la seva transició, universitats, centres de formació, empreses locals, institucions i administracions.
 
El Programa també pretén fer incidència en aquells joves del món rural que estan estudiant secundària i formació professional, per sensibilitzar-los de les possibilitats laborals que els hi ofereix el seu territori i fomentar-ne el retorn després de la seva etapa formativa.
 
El 1er. Saló de L’Ensenyament del Ripollès mostrarà tota la oferta d’ensenyament post obligatori que es pot cursar a la comarca del Ripollès i també comptarà amb estands de diverses universitats.
 
El Saló comptarà amb tres espais cedits per l’Ajuntament de Ripoll, on els joves podran decidir quin serà el seu futur acadèmic i laboral: La Sala Eudald Graells, l’Oficina Jove del Ripollès – casal de joves El Galliner i la Sala Marià Font.
 
A la Sala Eudald Graells, es podran veure tots els ensenyaments post obligatoris, cicles formatius i altres estudis, que es poden cursar al Ripollès amb estands per part de la Fundació Eduard Soler, l’Escola Oficial d’Idiomes, el Consorci Ripollès Desenvolupament, la Casa d’Oficis de Ripoll, l’Institut Abat Oliba de Ripoll, la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès, el Centre d’Autoformació del Ripollès i l’Escola Comarcal de Música del Ripollès.
 
A l’Oficina Jove del Ripollès – casal de joves El Galliner, es podran visitar els estands de diverses universitats catalanes com la Universitat de Lleida, la Universitat de Vic, la Universitat de Girona, la Universitat de Barcelona, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC), el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de Terrassa (UPC), ESERP-Business School, la Universitat Abat Oliba CEU i la Universitat Ramon Llull. També hi haurà un espai per informar-se sobre el Programa de Garantia Juvenil.
 
També, a la Sala Marià Font, ubicada sota la plaça de La Lira, s’hi podrà trobar informació sobre l’Institut de Vic, l’Escola Taller de Vic, l’Escola d’Art d’Olot, l’Institut Cirviànum de Torelló, l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, l’Institut Garrotxa i la Formació Forestal Especialitzada La Solana de Montesquiu i l’Escola de Formació Professional Quintanes.
 
Paral·lelament al Saló, l’organització sense ànim de lucre Inny, dedicada a la difusió de l’esperit emprenedor, explicarà experiències de joves emprenedors  al Teatre Comtal, a través de dues sessions que tindran lloc a les 10h i a les 11.30h.
 
El Saló obrirà les portes demà a les 9 del matí i els alumnes participants, uns 400, es repartiran pels diversos espais i en horaris ja programats perquè puguin passar per tot arreu de manera fluïda i profitosa. De 9 a 13.30h el Saló es reservarà per tots els centres ja programats i de 13.30h a 15h estarà obert a tot el públic.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia