• El 2014 es van subvencionar 73 projectes d’entitats sense ànim de lucre i 31 projectes d’empreses
  • El termini de sol·licitud es tanca el proper 16 de març
El termini de sol·licitud de subvencions per promoure l’ús del català, destinades a entitats sense ànim de lucre i a empreses, s’obre demà dimarts, 3 de març, i es tancarà el proper 16 de març.
 
Aquest 2015, les subvencions destinades a entitats sense ànim de lucre per promoure l’ús de català prioritzen les actuacions en els àmbits laboral i empresarial; la joventut i el lleure; actuacions que afavoreixin actituds positives en relació amb la llengua catalana, i també actuacions que promoguin la interacció lingüística. La dotació màxima per a aquesta convocatòria és de 350.000€.
 
L’any 2014, a través d’aquesta línia de subvencions, es va donar suport a 73 projectes d’entitats: 19 de l’àmbit cultural, 4 de col·legis professionals, 8 d’entitats de llengua, 2 de noves tecnologies, 13 d’integració social, 11 de joves i lleure i 16 de l’àmbit laboral.
 
Els projectes que han treballat les entitats han consistit, per exemple, a fomentar activitats d’interacció lingüística; a promoure l’ús del català en els sectors del comerç, els serveis o el turisme i també en l’àmbit laboral; a organitzar activitats adreçades als joves o a fomentar la llengua en la navegació per la xarxa.
 
Aquesta iniciativa forma part del programa El català, llengua per a tot i per a tothom, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura per fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits d’actuació.
 
La línia de subvencions 2015 per a empreses incorpora com a novetat subvencions per a la traducció al català d’obres no literàries en forma de llibre o en qualsevol altre format d’edició. A més, es promouen actuacions destinades a incorporar el català en productes i serveis tecnològics adreçats a usuaris finals, com ara aplicacions per a dispositius mòbils, videojocs, programari, etc. La dotació màxima per a aquesta convocatòria és de 200.000€.
 
L’any passat es va donar suport a 31 projectes d’empreses que consistien a crear apps (aplicacions per a mòbils i tauletes) i programari de gestió empresarial. Entre aquests projectes hi trobem, per exemple, aplicacions per a mòbils i tauletes en format joc per a infants i joves, un joc de trivial per preparar el nivell C de llengua catalana, una altra app per a la telelocalització GPS de vehicles o una altra d’audioguiatge dels principals monuments de Catalunya. També s’han traduït programes de gestió empresarial en l’àmbit de la salut, per crear continguts educatius o de recursos humans.
 
Les bases específiques per a la concessió de subvencions per fomentar la llengua catalana es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el passat 23 de febrer.