Delegació a les Terres de l'Ebre

La primera Ultra Trail Estels del Sud recorre 107 km entre cinc municipis del Massís dels Ports

query_builder   2 març 2015 13:43

event_note Nota de premsa

La primera Ultra Trail Estels del Sud recorre 107 km entre cinc municipis del Massís dels Ports

  • Els dies 2 i 3 de maig es disputarà aquesta prova inclosa en el calendari de la IV Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència
Presentació de la 1a edició de la Ultra Trail Estels del Sud a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, acompanyat del vicepresident de la Diputació, Pere Panisello, i el president del Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural, Albert Segura, han presentant aquest matí la primera Ultra Trail Estels del Sud que se celebrarà els dies 2 i 3 de maig al Massís dels Ports.
 
La Ultra Trail Estels del Sud ha estat organitzada pel Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultura i l’empresa de promocions esportives Kebo Events amb la col·laboració d’entitats i institucions públiques del territori.
 
Aquesta prova neix amb l’objectiu d’unir en un mateix escenari la pràctica de l’activitat esportiva d’alt nivell i l’amateur i la promoció del territori des de la vocació de respecte, conservació i promoció de l’entorn natural. En aquest sentit, Albert Segura ha destacat que “volem mostrar una ruta cultural ja establerta, que és el camí que dóna la volta al Parc Natural dels Ports. És una prova des del territori i per al territori que vol ser una prova neta, familiar i respectuosa amb el medi
 
La ruta Estels del Sud és una ruta consolidada que ofereix la possibilitat de fer travessa per etapes pel Massís dels Ports i, a més, dóna nom a la marca creada pels cinc refugis existents i que són punts de referència de la ruta: a Caro – “Nou Refugi Caro”; a Paüls – “Ca les Barberes”; a Arnes - “Lo Corral d’Arnes”; a Beseit – “la Fàbrica de Solfa” i a Font Ferrera: “Refugi de Font Ferrera”.
Així aquesta competició, que s’inclou en el calendari de la IV Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, consta d’una prova reina o Ultra Trail, que recorrerà 107km amb un desnivell positiu de 4.636 metres. La sortida i arribada se situa a la plaça de l’Esquirol de Caro a Roquetes i passarà pels municipis de Paüls, Arnes, Beseit i fins al refugi de Font Ferrera a La Sénia.
 
Al mateix temps, se celebrarà una prova mitjana o “half” que recorrerà 67km entre Caro i Beseit amb un desnivell positiu de 2706m. I, també per al dissabte 2 de maig s’ha programat una marxa solidària que recorrerà 7’5km amb un desnivell de 430 metres positius fins al cim del Mont Caro. A més a més, l’organització ha volgut complementar aquesta competició amb tot un seguit d’activitats a la Plaça de l’Esquirol de Caro per animar els participats i acompanyants.
 
El delegat del Govern destacava “l’espectacularitat del territori que recorre la prova i que donarà a conèixer a molta gent un espai natural increïble, a més l’organització d’aquest important esdeveniment deixarà petjada també al nostre territori”. També el vicepresident de la Diputació valorava molt positivament “la vessant turística que tenen aquestes curses de muntanya que ja s’organitzen habitualment a les nostres terres i que amb aquesta Ultra Trail es veurà reforçada amb la participació de corredors no només del nostre país, sinó també dels territoris de l’Aragó i País Valencià, on conflueix aquesta prova”.
 
En la presentació d’aquesta competició també han estat presents diversos representants de les entitats col·laboradores, com Maria Perez del Nou Refugi Caro; Jordi Pallarès, director general de Kebo Events i la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia