• El cap del Govern ha participat aquest migdia en la commemoració del 25è aniversari d’Epson Ibèrica, líder mundial en innovació
  • Artur Mas ressalta que la  capacitat innovadora de Catalunya ofereix “un terreny apte a empreses com la japonesa Epson per fer grans coses”
  • El president destaca que la situació és encara complicada pel que fa a l’atur, però assegura “que estem enfilant la recta que ens portarà a un canvi d’escenari”
El president Mas, en un moment de la visita en què li han fet una demostració de les noves smartglass Moverio d'Epson (Foto: Jordi Bedmar)
El president Mas, en un moment de la visita en què li han fet una demostració de les noves smartglass Moverio d'Epson (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat en relleu aquest migdia el progrés que “només en 15 anys” ha fet Catalunya en el sector de la innovació i que la situaria “en la 8a posició del rànquing de la Unió Europea pel que fa a persones empleades en R+D respecte al total d’ocupats, per sobre de països de referència com ara Itàlia o el Regne Unit, i al mateix nivell que Holanda”. Un avenç, ha explicat Artur Mas, que ha fet del nostre país “un territori apte per a empreses líders en innovació com Epson per fer grans coses junts”.
 
El cap del Govern ha fet aquestes afirmacions durant l’acte commemoratiu del 25è aniversari d’Epson Ibèrica, del grup japonès Epson, que ha tingut lloc a la seu d’aquesta empresa a Cerdanyola del Vallès. En el decurs d’aquesta visita, el president ha inaugurat també les instal·lacions del nou espai de demostració Epson Experience de 400m2 dissenyat per fer més accessible la tecnologia i nous desenvolupaments d’Epson a clients i usuaris.
 
En el decurs la seva intervenció, el president ha fet palès “els lligams estrets” que uneixen el Japó i Catalunya, ja que “més del 80% de les empreses japoneses instal·lades a l’Estat espanyol són al nostre país”. Artur Mas ha explicat que aquesta realitat és fruit, d’una banda, de la feina del Govern durant els anys 80 que va fer possible que les empreses japoneses “veiessin Catalunya com una plataforma per implantar les seves activitats a nivell europeu”, però també, ha subratllat, és derivada “d’una concepció comuna de la cultura de l’esforç, del treball, del compromís, de creure en un projecte i posar-hi al capdavant la millor gent”.
 
Artur Mas ha ressaltat també la col·laboració entre Epson i els centres tecnològics catalans com és el cas de l’i2CAT, amb el qual l’empresa japonesa ha signat un conveni per a la creació d’un centre de referència europeu per al desenvolupament d’aplicacions per a ulleres intel·ligents (smartglasses). En aquest sentit, el president ha agraït “la confiança d’Epson en el nostre país” i els ha agraït que “hi continuïn apostant”.
 
Reducció de l’atur
 
En el decurs de la seva intervenció, el president s’ha referit també a les dades de l’atur del mes de febrer publicades avui i que mostren una disminució de les xifres “per 19è mes consecutiu”, i en un mes, el de febrer, on tradicionalment augmentava el nombre d’aturats. El cap del Govern ha deixat clar que “ens trobem encara en una situació molt complicada i amb uns objectius per davant molt grans per assolir”, però s’ha mostrat confiat que “el nostre camí és molt millor ara que no uns mesos enrere”.
 
“Hem progressat molt en el camp de la innovació, la recerca i la internacionalització i comencem a progressar en allò que és encara més important: la capacitat d’un país per oferir feina a la seva gent”, ha explicat el president. I ha afegit “en aquest sentit hem anat coixos aquests darrers anys, però ara estem enfilant la recta que ens ha de portar a un escenari millor, i això és gràcies a moltes empreses que estan confiant que les coses poden millorar i donen sentit a la recuperació econòmica”.  
 
Han acompanyat el president en aquest acte el president executiu d’Epson Ibèrica, Ernest Quingles; el president europeu de la companyia, Hiromi Taba; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’alcaldessa de Cerdanyola, Carmen Carmona. L’acte ha finalitzat amb la cerimònia japonesa del “Kagami Biraki”.
 
Inauguració d’Epson Experience
 
Prèviament a l’acte commemoratiu, el president ha inaugurat l’espai Epson Experience, on ha rebut les explicacions dels responsables dels diferents projectes. Amb una inversió inicial de 250.000€, aquest espai mostra el potencial de tecnologies com la realitat augmentada -gràcies a les smartglasses Moverio-, la impressió d'injecció de tinta més respectuosa amb el medi ambient o la projecció tàctil interactiva destinada a l'àmbit educatiu, entre d’altres.
 
Epson és un líder mundial en innovació que ofereix solucions en mercats tan diversos com ara empreses, usos particulars, punts de venda i sector industrial. La gamma de productes Epson inclou des d’impressores d’injecció de tinta, sistemes d’impressió i projectors i projectors 3LCD fins a robots industrials, ulleres intel·ligents i sistemes de detecció, i es basa en tecnologies compactes i originals, de baix consum i alta precisió. L’empresa dissenya i desenvolupa les seves pròpies tecnologies, invertint anualment en R+D el 6% de la xifra de negoci, una inversió aproximada d’1,17 milions d’euros al dia.
 
L’empresa disposa de 50.000 patents en vigència i en registra anualment 5.000 de noves. Liderat per l’empresa Seiko Epson Corporation amb seu al Japó, el Grup Epson compta amb més de 68.000 empleats distribuïts en 96 empreses de tot el món.
 
 

2  

Imatges

25 anys Epson

25 anys Epson 1051

Visita Epson

Visita Epson 703