Curs de formació per a bombers
 
 
·  L’objectiu de les sessions és aprofundir en el coneixement i les característiques de les instal·lacions per tal de millorar la seguretat quan s’intervingui en incidents
·  Aquestes jornades formen part de la formació obligatòria que l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha dissenyat per als bombers funcionaris de la Generalitat de Catalunya
·  La iniciativa es realitza arran de l’annexió de la Companyia al “Fòrum de la Prevenció del Foc” el 2005.
 
El departament d’Interior i Endesa col·laboren des de fa cinc anys en campanyes de prevenció de riscos elèctrics en què la companyia organitza, en col·laboració amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), jornades informatives sobre les característiques de les seves instal·lacions per als diferents cossos de seguretat i emergències. Aquestes sessions estan orientades a millorar la seguretat dels agents si han d’intervenir-hi en cas d’incidents.
 
Aquest matí, els bombers del parc d’Igualada han realitzat una d’aquestes sessions a la subestació d’Anoia -ubicada al terme municipal de Vilanova del Camí-, una de les dues que la Companyia té a la comarca, que es repetiran els propers dies 5 i 19 de març i el 13 de maig. Fins avui, arreu de Catalunya, ja hi han participat un total de 1.000 membres del cos de Bombers de la Generalitat.
 
L’objectiu de les jornades formatives -tant teòriques com pràctiques- lligades als plans de formació obligatòria de tot el col·lectiu, és que els bombers coneguin de primera mà i sobre el terreny la singularitat de les infraestructures elèctriques i, així augmentar les seves condicions de seguretat i l’eficàcia del seu treball.
 
D’aquesta manera, si mai han d’intervenir en incidents relacionats amb instal·lacions de la Companyia no només coneixen quins són els elements que composen cadascun dels seus espais sinó quines són les millors formes d’interactuar-hi i optimitzar així l’eficàcia de les tasques d’extinció, minimitzar els danys materials i proporcionar un ràpid restabliment del servei elèctric.
 
Aquestes visites formen part de la formació obligatòria de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya per als bombers funcionaris de Catalunya dins de la seva jornada de treball per tal de garantir l’actualització de coneixements.
 
Aquesta iniciativa, que va néixer arran de l’annexió d’Endesa al “Fòrum de la Prevenció del Foc” el 2005, s’organitza en diferents sessions, on els Bombers poden visitar centres de transformació, subestacions, galeries de serveis per on passen línies de baixa, mitja i alta tensió, i altres espais elèctrics estratègics de la ciutat de Barcelona per conèixer i aprofundir en les mesures preventives i de seguretat que cal tenir en compte.
 
 

Algunes dades de la subestació d’Anoia:
 
·        Ubicació: Vilanova del Camí
·        Número de clients que alimenta: 86.598
·        Municipis que alimenta: el Bruc, Castellolí, els Hostalets de Pierola, Igualada, Òdena, Piera, La Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí i Castellfollit del Boix (Bages)

2  

Imatges

Curs formació bombers

Curs formació bombers 1753

Curs de formació bombers 2

Curs de formació bombers 2 1691