Salut

El conseller de Salut destaca el lideratge de Catalunya en el sector eHealth al Mobile World Congress

query_builder   3 març 2015 17:50

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut destaca el lideratge de Catalunya en el sector eHealth al Mobile World Congress

Boi Ruiz inaugura el fòrum Health and Wellness en el marc del Mobile World Congress
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat aquest matí el fòrum Health & Wellness que es celebra fins dimecres en el marc del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. L’acte ha tingut lloc al Mobile World Centre de Plaça Catalunya.
 
En la inauguració el conseller ha destacat el paper de Catalunya com a ecosistema d’innovació en el sector salut i particularment eHealth. Boi Ruiz ha subratllat les polítiques de recerca, innovació i desenvolupament tecnològic que s’estan implementant. En aquest sentit ha destacat el Pla de Salut i el Pla de Crònics, ambdós impulsats pel Departament de Salut.
 
El conseller ha explicat que considera aquest fòrum com una gran oportunitat per compartir la realitat i els reptes dels sistemes sanitaris de països d’arreu del món així com les solucions tecnològiques i els projectes que estan implementant en benefici de la salut de tots. "Avui i demà en aquest fòrum hi trobarem moltes respostes sobre com les tecnologies mòbils poden ajudar a respondre els dos grans reptes als que han de fer front els sistemes sanitaris i socials: l’envelliment de la població i la cronicitat" ha afirmat.
 
Un dels productes que ha destacat el conseller és l’app del 061. Per aquest motiu, després de la inauguració, ha visitat el punt informatiu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) situat a Plaça Catalunya, cantonada amb Portal de l’Àngel. L’App 061 CatSalut Respon és l’aplicació mòbil, pública i gratuïta que permet al servei 061 geoposicionar al ciutadà i accedir a la seva història clínica per atendre’l millor, alhora que ofereix la localització dels centres sanitaris més propers, consells de salut, avisos i vídeos.
 
Al bus del Banc de Sang i Teixits (BST) també li han mostrat al conseller una app en fase pilot que avisarà de l’ús de la sang del donant i que estarà a disposició dels donants a finals d’any. D’aquesta manera el BST vol millorar la relació amb el donant i incorporar elements de geolocalització per informar de les campanyes de donació.
 
Més informació:
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia