Boi Ruiz inaugura el fòrum Health and Wellness en el marc del Mobile World Congress
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat aquest matí el fòrum Health & Wellness que es celebra fins dimecres en el marc del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. L’acte ha tingut lloc al Mobile World Centre de Plaça Catalunya.
 
En la inauguració el conseller ha destacat el paper de Catalunya com a ecosistema d’innovació en el sector salut i particularment eHealth. Boi Ruiz ha subratllat les polítiques de recerca, innovació i desenvolupament tecnològic que s’estan implementant. En aquest sentit ha destacat el Pla de Salut i el Pla de Crònics, ambdós impulsats pel Departament de Salut.
 
El conseller ha explicat que considera aquest fòrum com una gran oportunitat per compartir la realitat i els reptes dels sistemes sanitaris de països d’arreu del món així com les solucions tecnològiques i els projectes que estan implementant en benefici de la salut de tots. "Avui i demà en aquest fòrum hi trobarem moltes respostes sobre com les tecnologies mòbils poden ajudar a respondre els dos grans reptes als que han de fer front els sistemes sanitaris i socials: l’envelliment de la població i la cronicitat" ha afirmat.
 
Un dels productes que ha destacat el conseller és l’app del 061. Per aquest motiu, després de la inauguració, ha visitat el punt informatiu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) situat a Plaça Catalunya, cantonada amb Portal de l’Àngel. L’App 061 CatSalut Respon és l’aplicació mòbil, pública i gratuïta que permet al servei 061 geoposicionar al ciutadà i accedir a la seva història clínica per atendre’l millor, alhora que ofereix la localització dels centres sanitaris més propers, consells de salut, avisos i vídeos.
 
Al bus del Banc de Sang i Teixits (BST) també li han mostrat al conseller una app en fase pilot que avisarà de l’ús de la sang del donant i que estarà a disposició dels donants a finals d’any. D’aquesta manera el BST vol millorar la relació amb el donant i incorporar elements de geolocalització per informar de les campanyes de donació.
 
Més informació: